Els estudiants omplen els carrers de 20 ciutats en la primera jornada de vaga per l’1-O

El SEPC fa una crida a les mobilitzacions a les escoles el cap de setmana


La primera jornada de vaga convocada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) per als alumnes de secundària ha generat més de 20 manifestacions arreu del territori, en ciutats com Girona, Vic, Lleida, Berga, Mataró o Barcelona i que en alguns casos, han acabat amb talls de carreteres.

Ha estat el tret de sortida a tres dies de mobilitzacions, ja que des de SEPC s'ha decidit allargar la protesta de Secundària fins divendres i, aquest dijous, s'hi sumen els universitaris. Segons la portaveu de SEPC, Mercè Terés, la mobilització de secundària ha de servir per reivindicar l'estudiantat que no podrà exercir el dret a vot per edat però que en canvi “són qui construiran la república catalana”.

Des de SEPC es fa una crida a tot el col·lectiu a continuar defensant el referèndum i per això, en fan campanya i animen als joves a participar de les mobilitzacions que s'organitzaran en els centres escolars i instituts a través del projecte Escoles Obertes, que busca garantir poder entrar als centres que siguin col·legis electorals i que perilli la seva obertura per l'ordre de la Fiscalia als Mossos d'Esquadra de precintar-los divendres.

A partir d'aquest dijous, la protesta estudiantil s'amplia a l'àmbit universitari on hi ha previstes diverses marxes com la de Barcelona, prevista per les 12 del migdia a plaça Universitat. Des de SEPC es preveu que tant el seguiment de la vaga com la manifestació, sigui la mobilització “més gran” que ha fet mai el sindicat.

Més de 800 estudiants es mobilitzen a Lleida

Més de 800 estudiants, universitaris i de secundària, s'han manifestat aquest dimecres pels carrers de Lleida per expressar el seu suport al referèndum de l'1-O i per denunciar la "repressió" policial i judicial de l'Estat contra les institucions catalanes i els seus representants.

La protesta ha arrencat a dos quarts d'una del migdia de la plaça Víctor Siurana, davant de l'edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida, i ha finalitzat cap un quart de tres davant de la Paeria sense cap tipus d’incident. Segons la UdL, el seguiment de la vaga d'aquest dimecres a la universitat de Lleida ha estat desigual i on més classes s'han suspès ha estat a les facultats d'Educació, Psicologia i Treball Social i a Lletres.

Pel que fa als instituts, la convocatòria ha estat més seguida a Batxillerat que a 3r i 4t d'ESO. D'altra banda, aquesta tarda els estudiants tancats al Rectorat de la UdL decidiran si continuen amb l'acció o si la donen per finalitzada.

Uns 200 estudiants reivindiquen la democràcia a Girona

La manifestació del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) a Girona ha congregat a més de 200 persones. La manifestació d'estudiants de secundària ha començat a l'Hospital Josep Trueta i estava previst que acabés a la Plaça del Vi. Tot i això, el sindicat ha decidit estirar-la fins a la delegació del Govern a Girona.

Darrere la pancarta ‘Qui no es mou no sent les cadenes’, han cantat proclames a favor de la independència de Catalunya i cridant a votar aquest proper diumenge. “No ens esperàvem que vingués tanta gent”, ha assegurat Bouabdellah. Demà esperen repetir la concentració a les 12 davant la comissaria de la policia espanyola a la ciutat. La portaveu ha anunciat que el calendari de mobilitzacions pot anar variant segons l'actitud del govern espanyol aquesta setmana.

Estudiants manifestant-se a Girona | ACN

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article