Bassa assegura el pagament de la Renda Garantida als beneficiaris de la Renda Mínima d'Inserció

El pagament, que es xifra en 10 milions d'euros, arribarà a 26.130 perceptors


La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha signat aquest dijous l'ordre de pagament de la Renda Garantida de Ciutadania pels 26.130 beneficiaris de la Renda Mínima d'Inserció. Amb aquesta rúbrica es fa efectiva la llei 14/2017 del mes de juliol, que inicia la implementació d'aquest nou dret social a partir del 15 de setembre. Els perceptors de la RMI han passat automàticament a rebre la Renda Garantida de Ciutadania sense haver de fer cap tràmit.

Aquesta ordre suposa pagar 9.975.055 euros, la quantitat destinada al període del 15 al 30 de setembre. La consellera ha destacat que des del govern català s'ha fet "un esforç perquè aquest col·lectiu de persones més vulnerables puguin cobrar la prestació en la seva totalitat", ja que les finances de la Generalitat estan intervingudes. “A cada repressió, una solució”, ha afegit.

La Renda Garantida de Ciutadania permet que les persones beneficiàries cobrin d'entrada 564 euros mensuals lligats a un pla d'inserció laboral o d'inclusió social, segons la realitat de cada receptor. La quantitat a percebre de la RGC anirà augmentant fins al 2020, quan els beneficiaris cobraran el 100% de l'Índex de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC), estimat en 664 euros al mes.

Per sol·licitar la prestació i demanar cita prèvia s'ha posat en funcionament un telèfon gratuït (900400012), que fins ara ha rebut 31.000 trucades, que han generat 5000 cites prèvies. També es pot demanar cita prèvia a la web rendagarantida.gencat.cat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article