“Els bombers seran sempre vostres!”: la increïble acció dels Bombers a favor de l’1-O

El cos ha penjat una pancarta amb el lema ‘Love Democracy’ de la façana del Museu d’Història de Catalunya


Dalt de les teulades de l’edifici del Museu d’Història de Catalunya s’hi han pogut veure aquest dijous, penjats com si fossin aus, desenes de bombers. Després, han desplegat una pancarta gegant amb el lema ‘Love Democracy’ i han llegit un manifest conjunt en diversos idiomes. Així és com s’han conjurat els Bombers de Barcelona i els Bombers de Catalunya a favor del Referèndum.

Des de dalt, els bombers anaven cridant ‘Els bombers seran sempre vostres!’ i ‘Votarem!’. Alhora, anaven aplaudint i xiulant. Des de baix, altres companys també els acompanyaven, aixecaven banderoles i transportaven i desplegaven la gran pancarta.

Aquest dimarts, els Bombers de Barcelona ja van decidir en assemblea quina posició prendran com a cos de seguretat en relació amb l1-O. En una sèrie de set piulades, el sindicat Comissions Obreres va resumir l’acord que, d’entrada, contempla un manifest “en contra dels atacs als drets fonamentals duts a terme els darrers dies”. A més, van anunciar que estaven disposats a fer de cordó de seguretat en el possibles mobilitzacions pacífiques promogudes per l’Assemblea Nacional Catalana.

A més, els Bombers de la regió central de Catalunya també van aprovar diumenge passat en assemblea posar-se al costat del referèndum previst pel pròxim 1 d'octubre per fer tasques de “seguretat“ i “emergència“ i establir un “cordó de seguretat“, si és necessari, per garantir el correcte funcionament de la jornada electoral. 

En el manifest dels Bombers per la Independència de la sectorial de l'ANC també fan una crida “a la resistència pacífica davant de qualsevol acte de violència”. Després de la increïble acció a la façana del Museu d'Història de Catalunya, alguns bombers s'han dirigit a donar suport a la vaga universitària que avui també omple la plaça de la Universitat de Barcelona, entre d’altres.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article