El alumnes en situació de vulnerabilitat de Vilafranca del Penedès tindran garantida l’alimentació bàsica

La FaPaC i el Rebost Solidari signen un acord per pal·liar els efectes de la pobresa infantil a la ciutat


La FaPaC i el Rebost Solidari signen aquesta tarda un conveni de col·laboració per garantir l’alimentació bàsica als alumnes de Vilafranca del Penedès. L'acord neix de la voluntat d'ambdues entitats de sumar esforços per pal·liar els efectes de la pobresa infantil i ajudar a donar resposta a les necessitats alimentàries que puguin tenir els alumnes de les escoles i instituts del municipi de Vilafranca del Penedès.

La col·laboració suposarà realitzar accions conjuntes per abordar situacions de dificultat alimentària i nutricional entre els menors escolaritzats que prèviament hagi detectat un centre educatiu en col·laboració amb la seva AMPA.

Aquest és el cas de l'IES Milà i Fontanals i la seva AMPA, que ja s'han sumat a la iniciativa per detectar casos i comunicar-los per tal de donar-hi resposta. El Rebost Solidari farà entrega d'aliments a l'AMPA de forma setmanal amb l'objectiu de garantir així l'alimentació bàsica de tots els alumnes del centre educatiu.

Responsabilitat de l’administració pública

Aquesta actuació conjunta es portarà a terme sempre i quan hi hagi abans una comunicació a l'administració pública competent, i aquesta no hagi donat resposta positiva a les necessitats d'alimentació dels infants i joves que pateixen aquesta situació.

Amb l’acord de col·laboració, la FaPaC vol reivindicar el paper de les diferents administracions públiques implicades i vetllar perquè assumeixin la seva responsabilitat. A més, la federació vol incentivar que s'activin els mecanismes existents d'ajuts als alumnes i les seves famílies. Per la seva banda, el Rebost Solidari continuarà facilitant aliments a les persones que els necessiten segons l'avaluació dels Serveis Socials del municipi de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article