Milers d’estudiants clamen contra la repressió policial als carrers de Barcelona

Els universitaris han fet una marxa silenciosa des de plaça Universitat com a mostra de suport al Referèndum


Milers d'estudiants s'han concentrat aquest dilluns per defensar el resultat del referèndum i començar a marcar les bases de construcció de la futura república catalana. Convocats per la plataforma Universitats per la República els estudiants s'han començat a trobar a plaça Universitat a les 12 del migdia. Segons la Guàrdia Urbana, han sigut unes 16.000 persones que s'han sumat a una marxa silenciosa, amb la boca tapada i les mans enlaire.

Els estudiants han anunciat el final de la Caputxinada 2017 i l'ocupació del rectorat de la UB i han fet una crida a mobilitzar-se aquest dimarts, durant la convocatòria de la vaga general.“Els carrers seran sempre nostres”, “Eso con Franco, sí pasaba” o “Fora les forces d'ocupació” han cridat durant la marxa, a la qual s'hi han sumat altres ciutadans.

Des d'Universitats per la República, convocants de l'acte, han recordat que la marxa silenciosa qés una mostra de la indignació del col·lectiu per la repressió rebuda aquest diumenge, durant la celebració del referèndum. Marta Rosique, portaveu de la plataforma, ha assegurat que no es permetrà cap tipus “d'atac feixista” com el d'aquest diumenge. Jordi Vives, també portaveu, ha assegurat que “és hora de la República catalana” i que l'Estat espanyol “ja és cosa del passat”. En el seu parlament, davant de tots els manifestants, ha fet una defensa de la llibertat.

Mercè Terés, de SEPC, ha lamentat haver vist diumenge un escenari de “brutalitat policial” i ho ha qualificat “d'imperdonable” per una actitud feixista, però ha contrastat aquesta imatge amb la d'un poble que va votar sí a la independència. Per això, ha defensat tornar-se a mobilitzar per començar a construir les bases de la nova república catalana i debatre com ha de ser el sistema educatiu.

La marxa ha estat pràcticament en silenci i s'ha dut a terme, igual que la del dijous passat, davant d'un nombre considerable de mitjans internacionals. NO s'ha produït cap tipus d'aldarull, tot i que precisament, les connexions en directe de televisions estatals provocaven crits de ''premsa espanyola, manipuladora'' i reaccions de contenció dels més pacífics. La mobilització s'ha allargat fins passades les 3 de la tarda al centre de la plaça en un ambient festiu.

Amb aquesta convocatòria, que la seguiran les d'aquest dimarts per l'aturada general al país, Universitats per la República també ha donat per acabada el que han anomenat Caputxinada 2017, la tancada que han fet fins a 200 estudiants ocupant el rectorat de la UB des de fa dos divendres. Els organitzadors han demanat que els universitaris es mobilitzin per a les accions de protesta d'aquest 3-O.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article