L’ANC i Òmnium criden a l’aturada general per denunciar “els abusos” durant el Referèndum

Sànchez i Cuixart veuen ara “només un camí a seguir” i deixen a mans del Parlament la declaració d'independència


El president de l'ANC, Jordi Sànchez, i el d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, han animat a secundar l'aturada general a què crida la Taula per la Democràcia per aquest 3 d'octubre a Catalunya després dels “atacs”, dels “abusos i les violacions” d'aquest diumenge als col·legis de l'1-O. Així mateix, El president de l'ANC, Jordi Sànchez, i el d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, han animat a secundar l'aturada general a què crida la Taula per la Democràcia per aquest 3 d'octubre a Catalunya després dels “atacs”, dels “abusos i les violacions” d'aquest diumenge als col·legis de l'1-O. Els sindicats majoritaris, CC OO i UGT, tot i que finalment no se sumen a la vaga, sí que criden els treballadors a secundar-la a través d'altres entitats de la Taula per la Democràcia.

“Cal que sigui massiva i dema toca aturar el país en nom de la defensa de les llibertats bàsiques i de la democràcia”, ha assegurat Sànchez en declaracions als mitjans en acabar la concentració d'aquest dilluns al migdia a plaça de Sant Jaume. Respecte el calendari a partir d'aquest 1-O, les entitats sobiranistes han deixat en mans del Parlament els passos a seguir a partir d'ara sense entrar en concrecions.

En qualsevol cas, però, Sànchez entén que “no hi ha alternativa” i que el Parlament ha d'acatar el resultat de les urnes que es van omplir “malgrat la repressió” i en una mostra d'“heroïcitat”: “Això dona només un camí a seguir”, ha advertit de cara a una declaració d'independència. Tant Cuixart com Sànchez han apel·lat també a la negociació.

Entitats i empreses han anat anunciat aquest dilluns que se sumaran a l’aturada que plantegen les dues entitats sobiranistes, els sindicats i altres federacions cíviques. Així, s'hi han afegit L'Auditori o el Museu de la Música, la Universitat de Girona, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona, Metges de Catalunya, el Consell Nacional de la Joventut, Associació de Mestres Rosa Sensat, la Fundació Acollida i Esperança, entre d'altres.

Les patronals PIMEC i CECOT no faran aturada si és de 24 hores

Les patronals PIMEC i CECOT no secundaran una aturada general aquest dimarts que sigui de 24 hores. “Entenem que una part important de la població catalana vulgui donar resposta al que va passar ahir”, ha dit el secretari general de CECOT, David Garrofer, després de la concentració d'aquest matí a plaça Sant Jaume, però ha insistit que això “no justifica en cap cas una vaga general”.

En aquest sentit també s'ha pronunciat el president de PIMEC, Josep González, en una entrevista a SER Catalunya. González ha qüestionat el “sentit” d'una vaga general que només provocaria “pèrdues econòmiques” i ha dit que la fórmula que secundarien seria una aturada “d'una hora” el 3-O. La manera com es facin les “mobilitzacions” o “aturades” convocades per la Taula per la Democràcia s'han de pactar entre “empresaris i treballadors” a cada centre de treball, ha insistit Garrofer.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article