Més d’un milió de treballadors han secundat l’aturada de país

La vaga va tenir un seguiment “històric” entre els ciutadans que es van concentrar en diversos punts del territori

A Barcelona es van manifestar 700.000 persones en la concentració de la tarda, segons la Guàrdia Urbana


Més d'un milió de treballadors han secundat l'aturada de país d'aquest 3 d'octubre, segons ha dit la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa. La convocatòria d'aquesta aturada ha enregistrat una xifra rècord de seguiment arreu del territori català, que ha concentrat milers de persones a les capitals catalanes.

"Vull donar les gràcies a tota la ciutadania de Catalunya, som una societat madura i conscient. S'ha remarcat el caràcter cívic i pacífic de les concentracions i també l'entesa patronal i sindical com mai", ha assenyalat Bassa.

“El nombre de treballadors i empreses que han tancat avui una estona, matí o tarda, o tot el dia és molt més gran que en qualsevol altra vaga, fins i tot la més gran feta fins ara que va ser la de l'any 1988 contra el govern de Felipe González i que es va xifrar en menys d'un milió de treballadors”, ha recordat la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, que ha destacat que a la petita i mitjana empresa el tancament ha estat total en un 54% dels casos i puntual en un altre 31%. “Només un 15% de les pimes han treballat”, ha afegit Bassa.

Pel que fa als funcionaris, la consellera de Treball ha calculat que el seguiment de l'aturada ha estat d'entre el 80 i el 95% tant en el món local com a la Generalitat. “També cal destacar el tancament generalitzat a ensenyament, universitat i també als ports. I, pel que fa a la gran indústria, la química de Tarragona ha tancat totalment a partir de migdia”, ha reblat Bassa, que ha finalitzat aplaudint que s'hagi desconvocat la vaga prevista a Catalunya de CGT i la IAC entre el 4 i el 13 d'octubre.

700.000 persones es van manifestar ahir a la tarda a Barcelona

Les concentracions convocades de rebuig a la repressió policial de l'1-O, van aplegar 700.000 persones ahir a la tarda a Barcelona, segons fonts de la Guàrdia Urbana. La concentració convocada per la Taula per la Democràcia va desbordar la plaça Universitat enmig de crits com “Hem votat” i “Els carrers sempre seran nostres”. En el marc de la protesta es va llegir un manifest en què s'ha denunciat “la vulneració de drets fonamentals” i s'ha exigit la retirada “immediata” dels cossos policials estatals.

Finalment, Universitaris per la República va decidir desconvocar l'acampada a la confluència de Passeig de Gràcia amb Gran Via. Segons van explicar fonts de la plataforma a l'ACN, així ho van decidir després que tant les entitats sobiranistes com els Bombers els haguessin aconsellat no fer-ho per “motius de seguretat”. Tot i així, asseguren que no descarten fer una acampada en un els pròxims dies.

Manifestació rècord a Girona amb 60.000 persones

60.000 persones, segons dades de la Policia Municipal, es van manifestar a Girona per defensar la independència de Catalunya i protestar per les càrregues policials de la policia espanyola i la Guàrdia Civil durant la jornada del referèndum.

La marxa va guardar silenci quan va passar per davant la subdelegació del govern espanyol en senyal de dol i va aplaudir a les portes del col·legi Bruguera, una de les seus electorals on hi va haver càrregues l'1-O. El recorregut va començar a la plaça Catalunya i va acabar a la Copa, on una portaveu de Girona Vota va llegir un manifest condemnant la “repressió” de l'Estat i expressant solidaritat amb els ferits.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article