La FaPaC demana que “es respecti la diversitat” de tots els infants i les seves famílies

L’entitat condemna “qualsevol acció que atempti contra els drets humans”, especialment després de l’1-O


Després de la repressió policial de l'1-O i per tal d'evitar conflictes a les aules, la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnat de Catalunya (FaPaC) ha recordat aquest dimecres en un comunicat que cal “respectar la diversitat” de tots els infants i del seu entorn.

Expliquen que l'entitat és “plural i diversa” perquè representa prop de 500.000 famílies d'arreu del país. Per aquest motiu, asseguren que cal respectar la diversitat en el sentit ampli de la paraula –ètnica, religiosa, ideològica o de gènere– i les seves manifestacions, tant les majoritàries com les minoritàries.

“No ens podem permetre cap gest ni actitud que promogui la segregació i l'estigmatització dels nostres infants i joves, sigui pel motiu que sigui, especialment en un entorn clau com és l'escolar i educatiu”, reiteren des de la FaPaC. La posició de l'entitat arriba després que alguns alumnes de Sant Andreu de la Barca hagin denunciat que, després de l'1-O, s'han sentit discriminats a l'aula per la seva ideologia o la dels seus familiars.

De fet, associacions de la Guàrdia Civil han portat a instàncies judicials els presumptes casos de pressió escolar que han patit els fills a l'escola, com sortir al pati per a condemnar la violència policial utilitzada el dia del referèndum. Des de l'Institut el Palau de Sant Andreu de la Barca, els professors han publicat un comunicat en què el claustre defensa la seva tasca per a la “perfecta convivència“ de tota la comunitat educativa.

A més, la FaPaC també reitera la seva condemna a “qualsevol acció que atempti contra els drets humans, especialment en aquests temps convulsos”. Recorden que així ho han fet a través de la Taula per la Democràcia de què formen part i recorden que la seva postura està “lluny de la confrontació, amb actitud pacífica i respecte cap al conjunt de la societat“.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article