La World Doctors Orchestra arriba a Catalunya amb dos concerts solidaris

El concert de Barcelona serà en benefici del Grup Àgata i del centre de recerca IDIBAPS

Els metges que formen part d'aquesta orquestra part són més d’un miler i venen d'arreu del món


L’Auditori de Barcelona acollirà aquest dissabte, 8 d’octubre, un concert de la World Doctors Orchestra (WDO), una formació integrada per metges i músics de tot el món, sota la direcció del metge alemany Stefan Willich.

Aquest serà el primer cop que la WDO actuarà a l’Estat espanyol i ho farà per partida doble, ja que ahir mateix va oferir el mateix concert a l’Auditori de Girona. Totes dues actuacions comptaran amb un convidat d’excepció: el violoncel·lista Lluís Claret, un dels músics catalans més internacionals. La WDO, promotora dels concerts, ve a Catalunya acceptant la invitació de l’orquestra de metges Ars Medica del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB).

La WDO tancarà la seva temporada 2017 a Catalunya

Com en tots els seus concerts arreu del món, els de Barcelona i Girona també seran de caràcter benèfic. La recaptació obtinguda de la venda de les entrades del concert de Barcelona serà donada al Grup Àgata (Associació Catalana de Dones Afectades de Càncer de Mama) i a la Unitat de Recerca en Medicina Oncològica Molecular i Translacional de l’Institut de Recerca August Pi i Sunyer (IDIBAPS), vinculat a l’Hospital Clínic. A Girona, les entitats beneficiades seran Oncolliga, AECC-Catalunya contra el Càncer de Girona i l’Institut de recerca IdibGi.

Les entrades per a tots dos concerts estan a la venda a través dels webs de l’Auditori de Girona i de l’Auditori de Barcelona. D’altra banda, també s’hi poden fer aportacions solidàries, adquirint entrades de fila zero. El programa inclou el Concert per a violoncel i orquestra en La menor, Op. 129 de Robert Schumann, interpretat per Claret; l’obra de Jordi Cervelló Vocci della Natura (la instrumentació de la qual el compositor ha adaptat especialment per a la WDO); i la Simfonia nº 2 en Re major de Johannes Brahms, una de les més emblemàtiques del Romanticisme musical.

La World Doctors Orchestra

La WDO és una organització independent sense ànim de lucre fundada l’any 2007 pel doctor Stefan Willich, professor de Medicina al Charité University Medical Center de Berlín i expresident del Conservatori de Música Hanns Eisler de la capital alemanya. Els metges que en formen part són més d’un miler i venen de tot el món. A cada concert, hi participen entre 70 i 110 músics, que canvien la bata blanca per un instrument amb l’objectiu de tocar plegats en benefici de projectes relacionats amb la salut.

Tots els membres de la WDO són, a més de metges, músics entusiastes (alguns amb trajectòries musicals professionals) i amb experiència en orquestra, que actuen de franc dos o tres cops l’any. Des de la seva creació, l’orquestra ha actuat en ciutats de tot el món. Abans de visitar Barcelona i Girona, ha passat per escenaris de San Francisco, Seattle, Santiago de Xile, Berlín, Tòquio, Viena o Washington.

L’orquestra Ars Medica del CoMB

Per la seva banda, l’orquestra Ars Medica va néixer l’any 1984 amb el suport del CoMB i està integrada per quaranta músics, deu dels quals participaran en els concerts de la WDO a Barcelona i Girona. L’orquestra del CoMB assaja cada setmana a la seu del Col·legi i ofereix diversos concerts a l’any, sota la direcció d’Alfons Reverté i Casas. Ars Medica és l’única orquestra de metges de l’Estat espanyol. Amb els anys, s’ha anat enriquint amb músics procedents d’altres professions, bàsicament sanitàries.


 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article