La trajectòria compromesa i la superació personal, protagonistes dels premis Solidaris ONCE

La Fundació Arrels, ‘L’Olot’ de Ràdio Olot’, els Tallers Gaudí i l’Ajuntament d’El Prat de Llobregat han estat els premiats d’enguany


La Fundació Arrels, el programa ‘L’Olot’ de Ràdio Olot, els Tallers Gaudí i l’Ajuntament d’El Prat de Llobregat han estat els quatre guanyadors dels premis Solidaris que organitza l’ONCE. Tots quatre destaquen pel seu compromís cívic i per ajudar les persones amb discapacitat o en risc d’exclusió en el seu dia a dia.

El jurat, que ha estat format per representats del tercer sector a Catalunya, ha valorat la trajectòria dels quatre projectes. Així, per exemple, la Fundació Arrels fa enguany 30 anys que es va crear per ajudar les persones en risc d’exclusió. Per aquest motiu i per tal de premiar l’efemèride, s’ha considerat que l’entitat, que ha atès més de 10.000 persones durant tots aquests anys, havia de rebre el guardó.

També els Tallers Gaudí fa anys que orienten laboralment a desenes de joves entre els 16 i els 29 anys que es troben en risc d’exclusió social. Per això, s’ha volgut valorar des dels premis un projecte que, defineix el jurat, com “singular”, i que produeix productes artesans que també tenen un valor social.

Així mateix, han valorat des del premi la tasca de divulgació que fan mitjans com L’Olot, de Ràdio Olot, on es lluita dia a dia per demostrar que la ceguesa no és un impediment per fer retransmissions esportives. A l’equip del programa, conduït per David Planella, hi participa Pere Ribes, un comentarista cec que, malgrat que, com ell reconeix, “potser arriba uns segons més tard que la resta de locutors”, és capaç de narrar i “rematar les reflexió” amb comentaris de profunditat.

Alhora, els premis d’enguany han volgut reconèixer un projecte creat des dels municipis. Per això han entregat el guardó al servei d’àpats socials per a persones majors de 65 anys d’El Prat de Llobregat, que es va crear l’abril de l’any passat i que garanteix menjars de qualitat a persones amb gran dependència.

Un record per al director de l’Associació de Paràlisi Cerebral de Tarragona

A títol pòstum, l’edició d’aquest any ha entregat també un premi a Jaume Martí Pàmies, que va morir el passat 12 d’abril i que va ser director general de l’Associació de Paràlisi Cerebral de Tarragona – La Muntanyeta durant vuit anys. També va presidir l’ECOM de Tarragona i va ostentar la vicepresiència d’ECOM Catalunya. En el moment de la seva defunció a més era President de la Confederació ASPACE, entitat que representa a 120.000 persones amb paràlisi cerebral a tot l'Estat, era vicepresident del CERMI Estatal i formava part de la Junta Directiva de la FEPCCAT.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article