Tret de sortida a la setena ‘Tapa Solidària’ amb 83 restaurants a favor de la igualtat d’oportunitats

Un mapa interactiu permet localitzar cada tapa participant i veure’n una foto amb text descriptiu


El Casal dels Infants i representants de 83 restaurants catalans han donat inici a la setena edició de la ‘Tapa Solidària’ amb un esmorzar al restaurant Enigma del xef Albert Adrià. Amb aquesta iniciativa, cada restaurant participant donarà fins al 7 de gener 0,50 euros de la venda d’una tapa de la seva carta al Casal dels Infants, fent suport a l’associació en la seva acció social per la igualtat d’oportunitats.
 

Com en les edicions prèvies, els ingressos es destinaran al projecte Vincles del Casal dels Infants, un espai maternoinfantil que acompanya cada any 640 mares i infants menors de tres anys en situació d’exclusió social. Vincles reforça el lligam maternoinfantil, l’aprenentatge i els hàbits dels nens i nenes i la inserció social i laboral de les dones participants.

Aquest any, tothom que vulgui participar en la Tapa Solidària podrà localitzar cada una de les propostes culinàries a través d’un mapa interactiu. Aquesta eina permet ubicar fàcilment els restaurants col·laboradors, així com veure una fotografia de la seva tapa solidària acompanyada d’un text descriptiu.

Referent culinari solidari

En l’acte de presentació ha intervingut el director general d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat, Bernat Valls, que ha destacat que la Tapa Solidària “enllaça dos trets característics del país com la cultura culinària i la solidaritat”. Tanmateix, la directora general del Casal dels Infants, Rosa Balaguer, ha valorat que la feina de l’associació ha estat sempre possible “gràcies a la col·laboració i els esforços d’una xarxa de persones, fundacions i empreses compromesa amb la igualtat d’oportunitats”. 

Albert Adrià, un dels principals impulsors de la Tapa Solidària des de l’any 2011, ha volgut fer un “agraïment enorme” a tots els restauradors participants, un reconeixement que també ha fet seu Lluís Prats, representant de Caves Gramona i voluntari del Casal dels Infants: “La Tapa Solidària s’ha convertit en el referent solidari de la gastronomia catalana amb els infants i joves d’aquest país”.

Des de la seva creació, la Tapa Solidària ha recaptat més de 145.000 euros, contribuint a consolidar el projecte Vincles del Casal dels Infants al barri del Raval de Barcelona; a Sant Roc i Llefià (Badalona), als barris de Fondo, el Raval i Santa Rosa (Santa Coloma de Gramenet) i al municipi de Salt (Girona). Aquesta aportació ha estat possible gràcies a la vuitantena de restaurants que han participat en cada edició de la iniciativa.

L'esmorzar de l'acte ha estat elaborat per l'equip del restaurant Enigma i servit pels alumnes de l'Aula d'Hostaleria, un dels projectes de formació i inserció social i laboral del Casal dels Infants.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article