L'empresonament de Sànchez i Cuixart mobilitza la ciutadania i fa bullir les xarxes reclamant la seva llibertat

L'ANC i Òmnium convoquen aquest dimarts a les vuit del vespre a una concentració amb espelmes a l'Avinguda Diagonal de Barcelona


Indignació i reclamació de la seva llibertat. Aquesta ha estat la resposta del món sobiranista i la majoria de partits polítics a les xarxes socials a conseqüència de l'empresonament dels líders de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que han qualificat ràpidament de "presos polítics".

A la cassolada que va ressonar minuts després del seu empresonament per tot Catalunya, s'hi sumaran aquest dimarts diverses iniciatives. L'ANC i Òmnium Cultural han convocat per aquest dimarts a les dotze del migdia una concentració davant dels llocs de treball i, a les vuit del vespre, la ciutadania està cridada a manifestar-se amb espelmes a la Diagonal, des de l'alçada del passeig de Gràcia fins a la plaça Francesc Macià.

Les dues entitats, a través d'un missatge col·lectiu, demanen als assistents que portin la seva pròpia espelma i insisteixen que les protestes han de ser "pacífiques" i "democràtiques". D'altra banda, les dues entitats demanen estar "atents a la gran acció" d'aquest dimecres.

Pel que fa a l'exterior, s'han convocat concentracions a Berlín davant de la Comissió Europea a les cinc de la tarda; a Budapest a dos quarts de set de la tarda i a Londres a les set de la tarda, en ambdós casos davant l'ambaixada espanyola; i a Brussel·les a dos quarts d'una del migdia a Place du Luxemburg.

Aquests són els primers actes de protesta després que la jutge decidís aquest dilluns decretar presó sense fiança per als líders de l'ANC, Jordi Sánchez, i d'Òmnium, Jordi Cuixart, per un presumpte delicte de sedició com a promotors de les protestes del 20 i 21 de setembre. Tots dos a través de vídeos publicats als seus comptes de Twitter van demanar als ciutadans que responguessin al seu empresonament amb "serenitat, unitat i confiança".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article