La Taula per la Democràcia convoca dissabte una manifestació “massiva” a Barcelona “per la llibertat”

La plataforma no descarta repetir l’aturada del 3 d’octubre, tot i que està pendent de futurs esdeveniments


La Taula per la Democràcia, plataforma que integra 90 entitats, sindicats, federacions i agrupacions dels àmbits econòmic, social, polític i cultural, convoca la ciutadania a participar aquest dissabte 21 d’octubre a una manifestació “massiva” a Barcelona “en defensa dels drets i llibertats”.

És la mesura més destacada que s’ha acordat aquest dimarts en una reunió de la plataforma que s’ha celebrat a la seu de CC OO. Els impulsors no han concretat encara el punt de sortida i d'arribada de la marxa, que començarà a les cinc de la tarda. Tampoc si es repetirà l’Aturada per la Democràcia que es va fer el passat 3 d’octubre tot i que “no es descarta”, segons ha apuntat Àlex Casanovas, president de l’Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya, ens que forma part per la Plataforma.

Casanovas ha recalcat que la decisió de fer l'aturada està sobre la taula, però no està concretada i que tot dependrà de com es vagin desenvolupant els esdeveniments en els pròxims dies. “Com que els fets es van precipitant sembla que anem a remolc, però no és així”, ha indicat el portaveu de la Taula per la Democràcia. “Mirarem la manera de reaccionar més adient”, ha afegit.

El que sí està clar és que l'empresonament, aquest dilluns al vespre, del president de l‘ANC, Jordi Sànchez; i d‘Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, per ordre de l'Audiència Nacional per un delicte de sedició, ha estat el “detonant” per convocar la manifestació de dissabte.

“Però ja ve de lluny, davant de l'atac a les institucions i als representants polítics de Catalunya”, motius pels quals es va formar la Taula per la Democràcia. “Aquí seguim per defensar els drets humans, la llibertat d'expressió i tot el que representa la democràcia i , sobretot el poder votar”, ha afegit el president de l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya.

Des de la Taula per la Democràcia, que es va constituir a finals de setembre i que aplega actualment prop d'un centenar d'entitats, col·lectius, patronal, sindicats, formacions polítiques i federacions, així com centenars de ciutadans adherits a títol individual, s'insisteix en el seu caràcter “transversal”. Per això, per a dissabte “es convoca tota la gent que cregui en la democràcia i que estigui a favor la defensa dels drets i les llibertats. Hi cabem tots”, ha ressaltat Casanovas.

A banda de la convocatòria d'aquest dissabte, que també es podria dur a terme a altres punts d'arreu del territori, la plataforma s’adhereix a la protesta convocada aquest dimarts al vespre a l'avinguda Diagonal en què es farà una marxa amb espelmes que recorrerà els Jardinets de Gràcia fins a la plaça de Francesc Macià.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article