Vall d'Hebron llança una campanya per crear un nou centre de neonatologia

En el nou espai, la família i el nadó podran conviure a l'hospital com si estiguessin a casa


L’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona ha llançat la campanya ‘Amb tu, com a casa’, que té com a objectiu recaptar 880.000 euros per crear un nou centre de neonatologia. El projecte contribuirà a situar el nadó i la seva família en el centre de l’atenció assistencial i potenciarà l’assistència i la recerca.

La campanya ‘Amb tu, com a casa’ parteix de la història de l’Álvaro, un nen d’un any i tres mesos que va passar els seus primers tres mesos de vida al Servei de Neonatologia de la Vall d’Hebron. La seva extraordinària història de lluita per la vida és un exemple del que el nou centre suposarà per a les famílies que han de viure l’ingrés d’un fill que acaba de néixer. El projecte potenciarà la inclusió de les famílies com a part de l’equip que cuida al nadó.

Amb aquest nou projecte es volen crear espais que protegeixin i facilitin la seva intimitat i la seva participació, en els quals se sentin còmodes i on rebin sempre l’assessorament i el suport dels professionals sanitaris.Pel gerent de l’Hospital Vall d’Hebron, el Dr. Vicenç Martínez Ibáñez, el nou centre permetrà “millorar encara més l’atenció als nounats i ajudar les seves famílies, fet que suposa un motiu d’orgull per al nostre hospital, i ho aconseguirem gràcies a la nostra primera gran campanya de micro i macro mecenatge”.

Cursos de formació per als pares

El nou centre posarà a disposició dels pares habitacions familiars d’ús exclusiu, amb tot l’equipament necessari perquè es puguin formar en l’atenció a les necessitats dels seus fills i fer-se’n càrrec de la seva cura. Es crearan habitacions pensades per tal que mares, pares i fills se sentin còmodes, com a casa. A banda, l’espai disposarà de zones de treball i de descans per a professionals i familiars.

Aquest nou model d’atenció, que potencia la funció de la família i facilita el seu rol cuidador, es podrà aplicar a tots aquells nadons que hagin superat l’etapa més crítica del seu ingrés.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article