Els infants aprendran hàbits de recollida selectiva de residus i consells per una internet segura a la ‘Festa dels Súpers’

La Generalitat de Catalunya serà l’encarregada de dur a terme les activitats sota el lema ‘Tenim el poder’


La Generalitat de Catalunya serà present, un any més, a la Festa dels Súpers, que enguany se celebra els dies 21 i 22 d’octubre a l’Anella Olímpica de Montjuïc sota el lema “Tenim el poder”. La trobada del Club Súper 3 –que té més de 500.000 afiliats d’entre 0 i 14 anys- és la festa infantil més gran de tota Europa i l’any passat va superar els 200.000 assistents.

L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, del Departament de la Presidència,  serà present a la Festa dels Súpers amb el programa Internet Segura, amb un espai on es realitzaran activitats, dirigides a sensibilitzar i millorar la conscienciació de pares i menors per garantir una Societat de Digital segura per a tothom. L’espai comptarà amb jocs i escenaris per  fomentar el pensament crític i prevenir situacions de risc derivades d’ús tecnològic.

L’activitat principal, d’una durada aproximada de vuit minuts, simularà les cabines d’un laboratori de forenses de ciberseguretat. Els monitors mostraran un seguit d’evidències –com ara un sistema corrupte per un virus, la suplantació d’un compte de xarxes socials o la filtració de fotos o dades a les xarxes- i els menors hauran de formular hipòtesis sobre els motius de les amenaces, escollint entre una sèrie d’opcions disponibles.

A més, els nens i nenes que assisteixin a l’estand podran completar voluntàriament una enquesta sobre els riscos i les oportunitats que els ofereix Internet. La mostra, que en anys anteriors ha arribat als 4.000 participants, permetrà conèixer les seves principals inquietuds quan naveguen per la xarxa o comparteixen continguts amb els seus amics i amigues i constituirà un material molt valuós per a una conscienciació futura efectiva.

La participació de l’entitat a la Festa dels Súpers està emmarcada dins de les activitats previstes en el mes europeu de la Ciberseguretat (European Cyber Security Month), donant així una repercussió a nivell Europeu de la iniciativa.

La Secretaria General de l’Esport, també del Departament de la Presidència, col·labora amb l’objectiu de promoure la pràctica de l’activitat i física entre els més petits, amb  una activitat centrada en els jocs amb cordes, per fomentar entre els infants l’esperit de superació i la confiança en un mateix, intrínsecs en l’esport, així com d’altres valors que el Govern promou entre els infants i les famílies, a través dels seus programes d’esport escolar.

També hi participa a la Festa dels Súpers, el Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya (CNIAC), que és un òrgan col·legiat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, de participació política infantil i adolescent i també amb caràcter consultiu. Actualment el CNIAC està format per 60 vocals entre 8 i 17 representants de Consells d’infants i adolescents territorials existents i en funcionament a Catalunya. L’objectiu d’aquest Consell és fomentar la participació dels infants.

Per la seva part, l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), del Departament de Territori i Sostenibilitat, també participa a la celebració amb la instal·lació d’un inflable concebut per ajudar la mainada a conèixer els conceptes bàsics de la recollida selectiva dels residus. Amb el Pop del Reciclatge, l’ARC posa a l’abast dels nens i nenes una eina que, de forma lúdica i pedagògica, vol ajudar que els més petits adquireixin hàbits que els permetin interioritzar la recollida selectiva dels residus com una acció quotidiana en la seva vida.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article