Una app facilitarà el contacte de nous usuaris i voluntaris amb entitats del tercer sector

La Taula del Tercer Sector impulsa la iniciativa en el marc de la campanya ‘Defensem els drets socials’


La Taula del Tercer Sector ha presentat aquest dilluns la campanya ‘Defensem els drets socials’, a partir de la qual s’han impulsat diferents iniciatives. Dins del marc d’aquesta acció, s’ha llançat l’aplicació mòbil ‘Mapa d’entitats socials’. La funció de l'app és facilitar a nous usuaris i voluntaris una cerca i un contacte directe amb les diverses entitats socials del territori català.

Paral·lelament, també s’ha presentat l’espot de la campanya. L’objectiu d’aquest, segons la presidenta Francina Alsina, és “fer visible” les diverses situacions “a què s’enfronten els col·lectius en risc de vulnerabilitat".

El Social.cat col·labora amb ‘Defensem els drets socials’

La campanya ‘Defensem els drets socials’ no només està dirigida a les entitats socials, sinó que convida a la ciutadania a implicar-se més en la defensa de la igualtat i els drets socials. Malgrat que les últimes dades del Baròmetre del Tercer Sector 2015 evidencien la solidaritat de la societat catalana -la Taula compta amb 563.000 donants, 348.000 voluntaris i 559.000 socis-, l’entitat ha explicat que encara no és suficient: “Es necessita una ciutadania més activa i mobilitzada per avançar en el nostre model de benestar”.

‘Defensem els drets socials’ pretén també mostrar el treball de les entitats socials catalanes i promoure la participació, la col·laboració i el voluntariat en aquestes entitats. En la presentació d’aquesta campanya s’ha presentat un espot i una falca de ràdio que es difondran a partir d’aquest dilluns a diferents mitjans de comunicació del país, entre els quals el Social.cat. L’espot ha estat produït i realitzat de manera desinteressada per Mediapro.

‘Mapa d’entitats socials’, la nova app

En el marc de la campanya, la Taula del Tercer Sector ha presentat l’app ‘Mapa d’entitats socials’, que està disponible en dispositius IOS i Android. A través d’aquesta, l’usuari pot fer cerques per trobar entitats socials del seu interès filtrant per municipi, comarca, col·lectiu de persones ateses (gent gran, infants, persones amb discapacitat, etc.), i/o àmbit d’intervenció (inserció laboral, dret a l’habitatge, ajuda alimentària, etc.).

A més, l’usuari pot conèixer de quina federació de la Taula del Tercer Sector pertany l’entitat en qüestió. Alhora, es pot posar en contacte amb l’entitat social mitjançant una trucada telefònica o bé a través de correu electrònic. Pel què fa a les entitats de Barcelona ciutat, també es poden cercar per districtes.

A dia d’avui, l’app permet consultar 3.484 entitats socials, de les quals 3.021 pertanyen a les 35 federacions de la Taula del Tercer Sector i 463 no estan vinculades a cap federació. Aquest últimes 463, que no formen part de cap federació de al Taula del Tercer Sector, són de la ciutat de Barcelona i han estat incloses fruit d’un conveni entre la Taula del Tercer Sector i l’Ajuntament de Barcelona. En aquest sentit, la intenció de la Taula del Tercer Sector és d’anar incloent properament totes les entitats socials del país, estiguin o no vinculades en alguna federació de la Taula.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article