El Gran Recapte del Banc dels Aliments necessita 25.000 voluntaris a tot Catalunya

Les entitats de cada demarcació impulsen una nova edició de la campanya que se celebrarà l'1 i el 2 desembre


Els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya impulsen una nova edició del Gran Recapte que se celebrarà els dies 1 i 2 desembre. La campanya massiva de recollida d’aliments bàsics té la intenció de “contribuir a la millora de les condicions de vida de les persones en situació de pobresa, en un aspecte de cabdal importància com és l’alimentació”, ha afirmat el director del Banc dels Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas.

Per això, fan una crida per aconseguir 25.000 voluntaris a tot el territori, que cobriran fins a 2.500 punts de recollida a tot Catalunya. Per ser-ne voluntari o coordinador, només cal inscriure's a través del web www.granrecapte.com. Joan Vila, president de la Federació Catalana de Bancs d'Aliments ha assenyalat que l'objectiu d'aquest any és assolir les xifres de l'any passat pel que fa a tones d'aliments i voluntariat. I és que, tot i que en l'edició passada “va costar una mica acabar d'omplir alguns supermercats”, la iniciativa va comptar amb una col·laboració de 26.000 persones que van aconseguir recaptar 4.374 tones d'aliments.

La campanya pretén recollir aliments nutritius de llarga durada, com ara oli, llet i conserves, ja que la quantitat que s'aconsegueix amb aquesta iniciativa representa el 25% del que la fundació replega durant l'any. A més, “serveix per ajudar persones en situacions de precarietat durant un trimestre”, segons Fatjó-Vilas. El director del Banc dels Aliments ha explicat que aquest sector de la població pot utilitzar els seus recursos econòmics en altres necessitats bàsiques “com l'educació o comprar roba”.

Actualment, les entitats atenen 209.441 persones arreu de Catalunya i, tot i la davallada d’usuaris dels dos darrers anys, consideren que no es pot “abaixar la guàrdia”, perquè encara són centenars de milers les persones que no poden accedir a una dieta suficient, segura i saludable. En aquest sentit, Fatjó-Vilas ha afirmat que “l’aparent millora de l‘economia no es tradueix en una disminució de la pobresa ni de les situacions de precarietat que pateix una bona part de ciutadans”.

‘Tones de voluntat’, l'eslògan de la campanya d'enguany

La campanya de difusió d'enguany té com a lema ‘Tones de voluntat’ i busca, a través de persones de reconegut prestigi, apel·lar la ciutadania perquè ajudi amb el recapte. Per això hi participen famosos com la waterpolista Anni Espar, el pilot Àlex Márquez o la coreògrafa Coco Comin, entre d'altres. A més, la campanya també explica la història de personatges anònims que fan possible el Gran Recapte. Alhora, des de Barcelona encara estan a la cerca d'una nau per acollir el Gran Recapte.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article