Els col·legis i el sindicat de metges expressen el seu rebuig per l'aplicació del 155

Alerten que la mesura és un “menyspreu” a les institucions catalanes i que es “posa en risc la convivència democràtica i pacífica”


El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya i el sindicat Metges de Catalunya han expressat aquest dimecres el seu “rebuig absolut” per la decisió del govern espanyol d'aplicar l'article 155 i han donat el seu “ferm i decidit suport” a la Generalitat, al Parlament de Catalunya i “als representants escollits de manera democràtica i lliure pels ciutadans de Catalunya”.

En un comunicat, els facultatius han alertat que aquesta decisió “mostra el menyspreu a les institucions catalanes i posa en risc la convivència democràtica i pacífica a Catalunya”. Per això, les dues entitats fan una crida a trobar “una solució política” a la situació actual i que “tingui com a base el diàleg entre tots els implicats”.

La dels metges no és la primera mostra de rebuig professional que es produeix aquesta setmana. Aquest dimarts tota la comunitat educativa en bloc va anunciar mobilitzacions per aquest dimecres a la tarda, el sindicat de Mossos també va expressar la seva disconformitat i el col·legi, el sindicat i diversos grups de periodistes també consideren que l'Estat no ha d'intervenir l'autonomia catalana. Així ho han rebutjat també la Taula del Tercer Sector, el COCARMI, el Síndic de Greuges i el DINCAT.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article