Una guia ajuda a dissenyar tecnologies més accessibles per als col·lectius més vulnerables

La iniciativa de la Taula del Tercer Sector recull bones pràctiques en disseny d’aplicacions mòbils i de pàgines web


Guia ‘Accessibilitat digital. Les TIC per a tothom’ (pdf)

La Taula del Tercer Sector ha presentat aquest dimecres la guia ‘Accessibilitat digital. Les TIC per a tothom’, que mostra diferents exemples que faciliten l’accessibilitat digital als col·lectius vulnerables i que s’ha presentat en el marc de la jornada ‘m4Socialday’.

La guia ha de servir, segons l'entitat, per garantir un accés equitatiu i d’igualtat d’oportunitats a totes les persones, independentment de les seves condicions. Durant el transcurs de la jornada m4Socialday s’han presentat diversos exemples d’empreses que col·laboren amb diferents entitats socials per acostar les TIC als col·lectius més vulnerables de la societat. La jornada també ha comptat amb dues taules rodones, una sobre els criteris d’accessibilitat digital i l’altra sobre l’estat de l’accessibilitat digital.

De fet, la guia consta de dues parts: per una banda, un recull de bones pràctiques per a un disseny d’aplicacions mòbils i de pàgines web accessibles per a tothom, i recomanacions per elaborar continguts accessibles; i, per altra banda, s’hi presenten quatre casos d’èxit on s’han desenvolupat solucions accessibles i on la participació de l’Administració pública i de les entitats socials han estat clau perquè les solucions fossin dissenyades d’acord amb les necessitats dels usuaris.

Aquestes projectes de bones pràctiques són impressores accessibles en gran format, un web per al Dia Mundial de l'Accessibilitat, programes de festes accessibles a través d'aplicacions mòbil i un mitjà de comunicació digital per a persones amb diferents discapacitats.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article