La Creu Roja amplia la capacitat d’acollida de persones refugiades a Catalunya fins a 258 places

Les nacionalitats predominants de sol·licitants d’asil són d’origen veneçolà, ucraïnès i sirià


La Creu Roja a Catalunya compta actualment amb un total de 258 places d’acollida per a persones refugiades, una xifra que ha augmentat els darrers mesos d'estiu i que permet acollir fins a 516 persones l'any.

L'increment de places es deu a que durant l’estiu es va posar en marxa a Mataró un nou centre amb 19 places més. A més, s’han obert 10 noves places a Granollers i 16 a Terrassa. La resta de places d’acollida per a persones refugiades de la Creu Roja es troben en altres localitats: a Barcelona 143 places; 41 a Tarragona; 42 a Girona i 32 a Lleida. Es preveu que a finals d’aquest any el numero de places també augmenti.

La Creu Roja és una de les entitats socials que gestiona a Catalunya el Programa Estatal d’Acollida i Integració per a població refugiada. El programa cobreix de forma integral les diverses necessitats que poden tenir les persones refugiades: allotjament, manutenció, suport psicològic, atenció sanitària, assessorament jurídic, atenció social, formació i inserció laboral. La idea és que la persona guanyi autonomia en un període de 18 mesos.

Els ‘kits’ d'ajuda humanitària per als camps de refugiats

Tot i que les persones demandants d’asil són majoritàriament de procedència veneçolana, ucraïnesa i siriana, a Catalunya també hi ha un gran nombre de refugiats d’altres països, com El Salvador (7,65%), Hondures (7,03%), Rússia (4,53%) i Pakistan (3,97%). El nombre més gros de persones acollides són homes (66%) vers la resta que són dones. A nivell estatal, de tots els refugiats atesos hi ha un 27% que són menors d’edat.

Per tal d'ajudar els refugiats de les guerres a l'Orient Mitjà, l'ONG ha impulsat diferents enviaments d’ajuda humanitària des de 2015. A finals d’aquest any es va fer un enviament de 1.000 kits d’higiene familiar per a 5.000 persones en trànsit per Sèrbia; i el març de 2016, es van enviar 1.000 kits de cuina per a 5.000 persones a Síria. A més, s’ha ofert suport i assistència obstètrica i ginecològica a dones embarassades, 14.000 kits d’higiene per 9.500 dones síries i atenció mèdica i social.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article