Sis municipis de Barcelona engeguen una xarxa de centres municipals d’educació especial

Nou escoles compartiran estratègies i objectius per atendre la diversitat de l’alumnat i millorar l'accessibilitat


Badalona, Gavà, Granollers, Terrassa, Cornellà i Mollet del Vallès engeguen la Xarxa de Centres Municipals d’Educació Especial, un projecte impulsat per la Diputació de Barcelona. D’aquesta manera, fins a nou escoles compartiran objectius i línies de treball per atendre la diversitat de l’alumnat i assolir la igualtat d’oportunitats i el dret a l’accessibilitat.

“Volíem corregir l’oblit històric que han patit aquests centres d’educació especial i hem encetat una línia de treball per donar suport als municipis a dotar-se de polítics i recursos educatius per a tothom”, ha explicat el diputat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Rafael Homet. L’objectiu, a llarg termini, és anar incorporant a la xarxa nous agents i serveis, així com d’altres municipis de la demarcació.

Aquests nou centres municipals d’educació especial atenen alumnes d’entre 3 i 21 anys, ofereixen tots els nivells d’educació obligatòria, disposen d’associació de mares i pares i organitzen activitats amb l’entorn. Tots ells representen un 47% de l’oferta pública d’educació especial a la demarcació de Barcelona, ofereixen 749 places i ocupen un total de 226 professionals.

Ara, amb la Xarxa de Centres Municipals d’Educació Especial, es vol millorar la capacitat de resposta per atendre les necessitats dels alumnes d’educació especial. També ha de servir per generar espais d’intercanvi que propiciïn un sistema connexions horitzontals entre els centres i que possibiliti el coneixement, l’aprenentatge compartit i les bones pràctiques.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article