El Tribunal Constitucional també tomba cautelarment la llei contra els desnonaments

El govern espanyol va presentar un recurs d'inconstitucionalitat a finals de setembre

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit i, conseqüentment, ha suspès cautelarment la Llei de protecció del dret a l'habitatge per a persones en risc d'exclusió social, aprovada al Parlament per evitar desnonaments, ajudar famílies endeutades i ampliar el parc públic d'habitatge. També anul·la provisionalment la Llei de voluntats digitals que regula la vida digital de les persones mortes.

El govern espanyol va aprovar per Consell de Ministres el passat 29 de setembre presentar els recursos d'inconstitucionalitat contra aquestes dues lleis, i també contra la Llei de l'Agència Catalana de Protecció Social que el Tribunal Constitucional també ha suspès aquesta setmana, tal com ha va publicar el Social.cat.

La llei contra desnonaments, aprovada el desembre de 2016 al Parlament, fixava instruments alternatius per donar resposta als punts de la llei anterior suspesos també pel Tribunal Constitucional el maig de 2016. Concretament, àmbits que fan referència a la mediació, el lloguer social, les expropiacions de l'ús de pisos en cas de necessitat d'habitatge en municipis de demanda acreditada.

Quan el govern espanyol va presentar els recursos, el seu portaveu, Íñigo Méndez de Vigo, va explicar per què havien recorregut la Llei de voluntats digitals. Segons va argumentar, des del govern espanyol havien sol·licitat l'obertura de la comissió bilateral per tractar “aspectes tècnics d'aquesta llei”, però la Generalitat no va respondre a la sol·licitud. Per tant, el govern espanyol va recórrer al Tribunal Constitucional perquè va entendre que no hi havia “voluntat d'acord” per part de la Generalitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article