Més protecció, prevenció i educació de la infància: la reivindicació del 21è Fòrum FEDAIA

L’objectiu de la trobada ha estat “potenciar el treball comunitari i en xarxa per dibuixar nous itineraris d’inclusió social”


Més protecció, prevenció i educació de la infància en risc d’exclusió social. Aquesta és la reivindicació que el 21è Fòrum FEDAIA reclama per apoderar els infants i els adolescents, però també els educadors i professionals. L’objectiu de la trobada que s’ha celebrat aquest dimecres i dijous és “potenciar el treball comunitari i en xarxa per dibuixar nous itineraris d’inclusió social”.

Així, en la primera jornada s’ha posat l’accent en les xarxes de protecció de la infància i en la necessitat de construir respostes col·lectives. “Ens falten llenguatges compartits, maneres de treballar comunes, i aquest és un dels principals reptes que hem d'abordar”, ha recalcat Oscar Rebollo, director del Servei d’Acció Comunitària de l’Ajuntament de Barcelona. En aquesta taula rodona dedicada a les polítiques públiques també hi han intervingut Anna Solé de la DGAIA, i Xavier Millán, de la Secció de Recursos d’Infància i Famílies de l’àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona.

Més tard, l’especialista en Pedagogia i Didàctiques Específiques de la Universitat de les Illes Balears, Lluís Ballester, ha aprofundit en com optimitzar les intervencions socioeducatives i ha subratllat la necessitat d'incorporar l'enfocament familiar i comunitari en l’atenció.

“Cal reconèixer el treball de les entitats”, ha subratllat la directora de la DGAIA, Georgina Oliva. També Marc Simón, que va donar la benvinguda en nom de la Fundació 'la Caixa', ha destacat la importància del treball coordinat entre l'administració, les entitats i iniciatives privades.

La jornada d’aquest divendres està dedicada a com mobilitzar la societat per atendre bé a la infància, una qüestió que ha abordat el professor de màrqueting, Toni Puig, i conclourà amb una conferència de César Bona, nominat al 2014 al Global Teacher Prize, sobre els nous reptes en educació.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article