Neix Servidors Públics de Catalunya, una associació creada per promoure l’estat de dret

La iniciativa respon a la necessitat de garantir el bon govern de les institucions i el respecte dels drets de totes les persones


Aquesta setmana s’ha constituït l’Associació Servidors Públics de Catalunya, una entitat que, d’acord amb els seus estatuts, es proposa contribuir a l’enfortiment i al bon govern de les institucions públiques catalanes, defensar els drets i les llibertats de les persones en les seves relacions amb les institucions públiques i promoure l’aprofundiment de l’Estat de Dret, democràtic i social a Catalunya.

Les actuacions previstes per assolir aquestes finalitats són força diverses i engloben les activitats d’anàlisi, estudi o recerca, l’organització de debats oberts als associats o al públic general, l’emissió de comunicats, declaracions o manifestos i les activitats d’assessorament i defensa jurídica tant de les finalitats associatives com dels seus associats.

Servidors Públics de Catalunya es caracteritza per la seva transversalitat, perquè s’adreça a tots els servidors públics, amb independència de la naturalesa del seu vincle (càrrecs electes, alts càrrecs, personal directiu i gerencial, personal funcionari, interí, laboral o eventual), de les seves responsabilitats, funcions o categoria i de la institució on prestin llurs serveis (Parlament, institucions estatutàries, Administració de la Generalitat, ajuntaments i altres entitats de govern local). L’Associació també està oberta a les persones que hagin prestat serveis a qualsevol d’aquestes institucions en el passat, encara que ja no s’hi trobin vinculades.

Segons els seus fundadors, aquesta iniciativa respon a la necessitat dels servidors públics de sumar esforços per garantir el bon govern de les institucions, la qualitat dels serveis i el respecte dels drets de totes les persones. Atès el context polític que travessa el país, i sigui quin sigui el seu desenllaç, els impulsors de l’Associació pensen que aquesta nova entitat pot arribar a aplegar centenars o milers de servidors públics en poc temps.

Les primeres piulades de l’Associació des del seu compte de twitter, @ServidorsCAT, són força significatives. Hi consta el lema “servim i defensem les institucions catalanes”, el suport explícit al Manifest signat per un miler de juristes per exigir la llibertat de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez i un pronunciament clar sobre la qüestió que centra l’actualitat d’aquests dies: “com a servidors públics, rebutgem les mesures proposades sota el pretext de l’article 155 CE i n’exigim la retirada”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article