ANC i Òmnium convoquen una “aturada de país” per a dimecres

Les entitats també avisen que finalment la gran manifestació serà dissabte 11 de novembre


L'ANC i Òmnium convoquen a una nova “aturada de país” per a dimecres que ve, 8 de novembre, per a exigir la llibertat dels consellers del Govern empresonats des d'aquest dijous, i la de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

L'aturada coincideix, de fet, amb la vaga general que, de moment, ha convocat la Intersindical. L'organització dels treballadors també insta a la resta de sindicats majoritaris a sumar-s'hi. El sindicat minoritari havia preavisat de l'aturada entre els dies 6 i 9 i finalment ha optat per mantenir la convocatòria del dimecres.

L'organització argumenta que la vaga general és per “exigir la derogació del decret del govern espanyol que facilita el trasllat de seus socials i en resposta a l'empobriment" de la classe treballadora” i descarten que sigui una reivindicació per la llibertat dels membres de Govern empresonats. “Seria desitjable que els grans sindicats s'hi sumessin per denunciar la precarietat en què viuen àmplies capes de la societat catalana”, apunten des del sindicat.

“Unitat d'acció” de cara al 21-D

Des d'Òmnium i l'ANC avisen també que, finalment, la manifestació de les entitats serà el dissabte 11 de novembre a les 17:00 hores a Barcelona. Així ho han explicat els vicepresidents de les dues entitats, Agustí Alcoberro i Marcel Mauri, en una roda de premsa des de la seu de l'ANC, aquest divendres a la tarda. A més, les entitats han explicat que han convocat una “taula de forces polítiques“ per buscar “unitat d'acció“ de cara a les eleccions del 21-D.

Des de la Taula per la Democràcia també han fet una crida perquè l'Estat deixi en llibertat els polítics empresonats i també els líders de la societat civil, a la qual s'hi han afegit federacions tan importants de l'acció social com ara la Taula del Tercer Sector.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article