El sindicat majoritari de l’Educació crida a participar en l’aturada general del 8 de novembre

L’USTEC-STEs reclama manifestar-se l’11 de novembre contra “la pèrdua total d’autogovern”


El sindicat majoritari de l’Educació, l’USTEC-STEs, crida a participar en l’aturada de país del 8 de novembre que convoquen les entitats sobiranistes i la Intersindical. Així ho han expressat en un comunicat, en què també han demanat manifestar-se l’11 de novembre “davant l’aprovació de l'article 155 i la pèrdua total d’autogovern que significa la seva aplicació, a través de la qual han cessat el Govern, l'han empresonat i impedeixen la presa de decisions d’unes institucions elegides pel poble català”.

D’aquesta manera, des del sindicat de mestres i docents rebutgen “frontalment l'empresonament de totes les preses i presos polítics” i exigeixen “el seu alliberament immediat”, raó per la qual volen “teixir les aliances més àmplies possibles donant suport i cridant a participar en les concentracions i manifestacions que es duran a terme tant el 8 com l'11 de novembre”.

L’aplicació del 155 a l’escola catalana

A més, des del sindicat es mostren indignats pel fet que un dels àmbits on més interès es té d'aplicar el 155 sigui justament l’ensenyament. “El sistema d'immersió lingüística no es toca i les condicions laborals dels seus treballadors i treballadores no poden empitjorar, de manera que qualsevol atac que pateixin no quedarà sense resposta”, denuncien en el comunicat.

En aquest sentit, reclamen que les condicions laborals dels treballadors de l’escola catalana es negociïn “en el marc d’uns nous pressupostos catalans, que han quedat completament enterrats fins que s’aixequi la intervenció de les nostres institucions”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article