El Grup Barnils vol recaptar 2.000 euros per investigar agressions d’extrema dreta i vulneracions de la llibertat d’expressió

L’Anuari dels Silencis Mediàtics s’ha marcat un nou objectiu econòmic per incloure dos temes més a l’informe


8.000 euros és el nou objectiu econòmic que es proposa el Grup de Periodistes Ramon Barnils per dur a terme un Anuari dels Silencis Mediàtics ampliat, amb dos temes més. Així ho ha anunciat aquest matí el fotoperiodista Jordi Borràs als Matins de TV3, que ha explicat que s’han sumat 2.000 euros a l’objectiu inicial per realitzar, a banda dels 12 reportatges en profunditat habituals, una anàlisi dels atacs a la llibertat de premsa, d’expressió i al dret a la informació que hi ha hagut al voltant de l’1-O i una investigació exhaustiva d’agressions d’extrema dreta.

Borràs és l’autor d’aquest darrer reportatge d’investigació, que des del mes de setembre recull més de 100 casos d’agressions. La proposta inicial del Grup Barnils era de recollir 6.000 euros per a l’execució de 12 reportatges en profunditat que els mitjans de comunicació convencionals han ignorat, infrarepresentat o censurat durant l’any 2017 i cinc articles d’anàlisi fets per experts que aborden alguns dels principals reptes actuals del periodisme a Catalunya.

Finalment, però, se sumen a la investigació d’enguany dos temes més, un dels quals liderat pel fotoperiodista expert en moviments d’extrema dreta, Jordi Borràs, que ja va anunciar el passat 3 de novembre en un tuit que buscava “agressions, coaccions o amenaces produïdes per espanyolistes i ultradretans des de l’1 de setembre fins a dia d’avui” per incloure en el seu recopilatori de casos.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article