Els bons hàbits de 100 entitats socials s’usaran per impulsar la Reforma Horària al tercer sector

El Govern difondrà bones pràctiques entre les associacions durant el 2018 per canviar l'organització del temps dels catalans


Flexibilitat horària, reunions operatives, pauses per descansar, temps per als àpats o una direcció amb valors. Aquestes són algunes de les característiques que el Consell Assessor per a la Reforma Horària analitzarà de 100 entitats socials. L'objectiu, a banda de fer visibles les bones pràctiques de les organitzacions, és recopilar-les i ajudar altres entitats a millorar les seves rutines.

La iniciativa, que rep el nom de Projecte 100/18, vol analitzar el centenar d'entitats i assessorar la resta per millorar la seva eficiència durant el que queda d'any i el 2018. Així, en una primera fase es recolliran les bones pràctiques de les associacions a través d'un formulari en línia. Després, totes aquestes dades es recolliran en un informe i, finalment, en una tercera fase, les entitats rebran l'assessorament amb mesures per millorar la seva organització horària.

A més, amb el projecte es pretén sensibilitzar i fer pedagogia en el tercer sector i l’associacionisme d'una nova gestió dels temps. Aquest 2017 s’està fent un primer recull de més d’una trentena d’entitats, i el 2018 s’arribarà al centenar de casos. Els compromisos d’aplicar la reforma horària al tercer sector es van anunciar en la cloenda de la 4a Setmana dels Horaris, el juny passat.

De fet, el projecte s'emmarca dins les mesures per impulsar una Reforma Horària a tots els àmbits de la vida quotidiana dels catalans, que han de permetre regular els temps laborals, familiars, escolars i d'oci, entre d'altres. Des de la creació del Consell Assessor per a la Reforma Horària, el 2016, i des que al juny més de 110 entitats i organitzacions van ratificar el pacte, el Govern ha apostat per impulsar uns horaris més justos, que permetin millorar el benestar de la ciutadania.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article