La Federació de Persones Sordes tem haver de tancar perquè no ha rebut els 500.000 euros de subvenció

L‘entitat paralitzarà la seva activitat a partir del 13 i fins al 26 de novembre com a mesura de protesta


La Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA) tem haver d'acomiadar tota la plantilla i reestructurar completament la seva activitat perquè, tal com denuncia al diari ARA, no ha rebut encara els 500.000 euros de la subvenció de la Generalitat que li corresponien enguany. 

En concret, són 25 els treballadors que es podrien veure afectats per aquesta situació i, des de l'entitat demanen en un comunicat la màxima difusió per solucionar els problemes de liquiditat. El president de la FESOCA, Antonio Martínez, avisa en un vídeo, a més, que com a protesta l'activitat es veurà paralitzada durant uns dies: “Del 13 al 26 de novembre l'entitat durà a terme una paralització amb una reducció important de serveis a causa de la greu situació econòmica en què estem a causa del retard dels pagaments pendents de la Generalitat de Catalunya”.

Segons expliquen, la resolució definitiva per al pagament de les subvencions, que es destina als serveis per a intèrprets, a l'atenció social, a l'assessorament laboral i de formació o a la difusió, “encara no està aprovada”. “Estem fent totes les gestions possibles de manera extraordinària per intentar buscar solucions”, reconeixen des de l'entitat.

La FESOCA considera que el govern català no ha estat prou responsable, i que la intervenció de l'Estat espanyol en els finances catalanes a través de l'aplicació del 155 ha empitjorat encara més la situació perquè tot ha quedat aturat. L'entitat agrupa a més de 30 entitats i associacions de persones sordes. Denuncien, però, que la crisi fa anys que colpeja l'entitat: si al 2010, la Fesoca tenia prop de 90 treballadors i uns ingressos de dos milions d'euros, ara, només en té 25 i ingressa la meitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article