L’opinador del Social.cat David Román, guardonat amb el V Premi Joaquim Grau i Fuster

L’homenatge reconeix l’obra de l’educador social sobre pràctiques restauratives en centres de protecció a la infància catalans


L’obra ‘Pràctiques restauratives en centres de protecció a la infància de Catalunya; una proposta metodològica” de l’educador social David Román Fernández ha estat la guanyadora de la cinquena edició del Premi Internacional en Educació Social Joaquim Grau i Fuster.

La gestió dels conflictes i la convivència dels centres residencials del sistema de protecció és una realitat complexa de gestionar. L’obra, en aquest sentit, fa una aproximació a una proposta metodològica basada en pràctiques restauratives, que té com a objectiu la millora de la vinculació i la convivència i pren com a referència el funcionament d'alguns centres del sistema de protecció a la infància a Catalunya.

En aquest sentit, la proposta de Román analitza si en els centres s'aplica una norma única aplicable a tots per igual, o bé aquesta serveix com a marc de referència i permet exploracions singulars en funció de cada cas. A més, reflexiona sobre els límits en l'aplicació de pràctiques restauratives cap als menors que resideixen en els centres. La dotació econòmica del premi és de 6.000 € i l’obra es publicarà durant el 2018.

Col·laborador del Social.cat des de 2014

El David Roman és col·legiat del CEESC i col·labora com a opinador al mitjà de comunicació Social.cat des de 2014. Actualment, coordina el Col·lectiu professional de Protecció a la infància i l’adolescència a Barcelona que treballa pel disseny de respostes a les necessitats detectades al sistema de protecció a la infància.

Aquest premi, que té la finalitat de promoure la reflexió escrita sobre la pràctica professional en el camp de l’educació social amb infància, adolescència i joventut, va néixer fa 10 anys amb la intenció de retre un homenatge a en Joaquim Grau i Fuster com a persona i com a educador social.

Les entitats que l’organitzen són el Grup de Recerca en Educació Social (GRES), l'Ajuntament de L'Hospitalet, la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i el Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC).

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article