Organitzacions conscients de la seva tasca social es reuneixen a la 8a Setmana de l’RSC

Més de 1.000 professionals han participat a l’esdeveniment més important en matèria de responsabilitat social corporativa que se celebra a Catalunya


Més de 1.000 alts càrrecs, professionals i ciutadans interessats en la Responsabilitat Social Corporativa (RSC) d’empreses, entitats i administracions públiques han participat en la 8a edició de la Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya, que va començar el dimarts 14 de novembre i ha acabat aquest passat dissabte, 18 de novembre.

Gairebé 60 empreses i entitats han participat activament en alguna de les activitats programades i les conferències, protagonitzades per grans empreses, pimes, entitats i administracions públiques han congregat a gairebé 500 experts del sector. En aquesta ocasió s’ha parlat de bones pràctiques, resultats d’estudis i projectes innovadors en els àmbits social, ambiental i econòmic.

La directora d’Ingeniería Social, Elena López, una de les organitzadores de la jornada, n’ha fet un balanç positiu i ha subratllat que “la Responsabilitat Social Corporativa està cada cop més estesa de manera transversal entre les empreses, ja siguin grans, mitjanes o petites, que la integren en la seva estratègia i els seus processos. A més a més, també s’està estenent entre les entitats sense ànim de lucre i les administracions públiques, conscients que són també organitzacions amb treballadors i treballadores i que tenen una responsabilitat de cara a la societat més enllà de la causa que defensen o de les tasques de gestió que tenen assignades”. La consultora especialitzada Ingeniería Social i l’Associació +Responsables són els principals organitzadors de l’esdeveniment.

Conferències d’empreses i entitats i fira de proveïdors i serveis d’RSC

Els dos primers dies es van centrar en conferències que van tenir lloc al Campus Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra (dimarts) i a l’Arxiu de la Corona d’Aragó (dimecres). Grans empreses com Caprabo, Henkel, Metro de Madrid, Grup Sorigué o Cafès Novell, juntament amb el programa Incorpora de La Caixa, pimes com Pensium o Softmachine, entitats com el Banc dels Aliments o el Gran Teatre del Liceu i administracions públiques com l’Ajuntament de Figueres i la Diputació de Barcelona van compartir els seus projectes d’RSC, les seves bones pràctiques i resultats d’estudis.

Entre aquests, destaca el que ha dut a terme Activa Mutua amb Ilunion i que desmenteix un vincle entre discapacitat i absentisme laboral.

El primer dia també es va organitzar per primer any una fira d’empreses i entitats que ofereixen serveis en RSC, com consultoria, programes de voluntariat corporatiu o productes de benestar per treballadors. D’altres participants van presentar alguna de les seves iniciatives, com el Pacte del Temps de la Xarxa Nust de l’Ajuntament de Barcelona.

També es va fer entrega de l’Etiqueta Responsable, que atorga l’Associació +Responsables a les empreses i entitats amb un fort compromís en RSC. Unes 40 empreses van recollir el certificat en l’acte d’aquest any.

Jornada de portes obertes, accions de voluntariat corporatiu i tallers a l’aire lliure

Després dels dos dies de conferències, les activitats de dijous es van centrar en accions de voluntariat corporatiu a les seus de les entitats acollidores. Divendres es va fer una jornada de portes obertes a les oficines de les més de 30 empreses i entitats i dissabte es van organitzar als Jardinets de Gràcia tallers a l’aire lliure per sensibilitzar la ciutadania sobre temàtiques socials i ambientals.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article