Manresa estrena una aula multisensorial per a nens amb dificultats neurològiques

L'equipament està ubicat a la llar d'infants Bressolvent i donarà servei als petits del Bages, Berguedà i Moianès

Aquesta és la tercera aula multisensorial d'un total de tretze que s'obriran en els pròxims dies a la demarcació de Barcelona


Els nens d'entre 0 a 12 anys amb dificultats neurològiques del Bages, Berguedà i Moianès tenen, a partir d'aquest dimarts, una aula multisensorial. Es tracta d'un espai amb diversos materials on, a través de l'aproximació terapèutica i no directiva, es dona via lliure a l'experiència sensorial dels més petits.

L'equipament s'ha instal·lat a la llar d'infants Bressolvent, ubicada al polígon industrial de Bufalvent de Manresa, i la podran utilitzar tots els nens usuaris de l'escola bressol durant les hores lectives.

Fora d'aquí, la regidora de Serveis Socials, Mercè Rosich, ha explicat que es faran uns horaris de dilluns a dissabte per tal que d'altres infants la puguin fer servir en hores no lectives. En aquest cas, l'aula estarà dirigida per personal d'Ampans. Aquesta és la tercera aula multisensorial d'un total de tretze que s'obriran en els pròxims dies a la demarcació de Barcelona. 

Degut a la poca demanda dels pares per dur els seus fills a l'aula de P0, el centre ha decidit aprofitar l'espai de lactants per tal de crear una aula d'estimulació multisensorial per a nens que cursen Infantil i Primària. La iniciativa, que ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona, vol ser un espai de tractament terapèutic per a nens amb dificultats o amb afectacions neurològiques.

Així doncs, durant les hores lectives, els alumnes del centre podran fer ús de l'aula i, fora de les hores lectives, el centre estarà obert per a infants de 0 a 12 anys amb dificultats. L'espai estarà gestionat per Ampans, que tindrà educadors especialitzats en el seu ús, i donarà servei a les comarques del Bages, Berguedà i Moianès.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article