Encara falten 6.000 voluntaris i una nau per al Gran Recapte

El ritme de participació en la campanya del Banc dels Aliments baixa en les grans ciutats


El compte enrere per la novena edició del ‘Gran Recapte’ ja ha començat. A dia d’avui, falten aproximadament 6.000 voluntaris per dur a terme la tasca de recollida alimentària, que tindrà lloc els propers dies 1 i 2 desembre arreu del territori. A més, segons alerten del Banc dels Aliments, entitat que organitza la recollida, els faltaria una nau de 5.000 metres quadrats per guardar-hi tot el material.

L’objectiu de l’entitat és arribar als 25.000 voluntaris arreu del territori. Ara com ara, a Barcelona n’hi ha 15.000 d’inscrits. La Maite Martí ja fa quatre anys que coordina la recollida que es fa en un supermercat del barri barceloní de Sarrià. “El que més m’agrada és veure com la gent s’implica, veure quina reacció tenen”. Assegura que hi ha de tot però que, en general, la ciutadania s’hi implica de valent. “Hi ha gent que fins i tot omple el carro de la compra per a nosaltres”, i comenta, divertida, que aquests casos “reben sempre el nostre aplaudiment immediat”.

La cap de campanya del Gran Recapte a Barcelona, Sabine Hindersin, es mostra optimista amb el número de voluntaris inscrits. Pel que fa a l’espai, en canvi, veu més complicat que puguin aconseguir un local gran. “Trobar un local gran seria com si ens toqués la loteria”. L’entitat comptava, cada any, amb locals de més de 5.000 metres quadrats, aquest fet, segons ha explicat Hindesin, els facilitava molt la feina de distribució: “L’organització que ens va cedir la nau l’any passat ja no pot tornar-ho a fer perquè l’ha venut”.

En aquell local, diu Hindesin, hi guardaven tots els productes alimentaris que arribaven directament dels supermercats. Ara, en canvi, la nau més gran que tenen disponible és de 1.300 metres, al Zal de la Zona Franca. “Aquest fet duplicarà la feina de gestió perquè haurem de repartir els productes en diversos magatzems”, diu Hindersin.

Nou Barris, Santa Coloma, o l’Hospitalet, són alguns dels districtes que necessiten voluntaris

Nou Barris, Santa Coloma, o l’Hospitalet, són alguns dels districtes de Barcelona que encara necessiten voluntaris. “Als pobles ho tenim més cobert, les grans poblacions és on falta més gent voluntària”, diu Hindersin, que ho atribueix al fet que les entitats són les que organitzen el Gran Recapte als pobles i, en canvi, a les ciutats “els voluntaris són més a títol individual”.

La major part de la població ja coneix la campanya anual que fa el Banc dels Aliments. “Al principi havíem d’explicar què era el Gran Recapte i quina organització hi havia darrere, ara ja tothom ens coneix”, diu Martí, i assegura que el gran recapte és una bona experiència perquè “et puja l’ànim”. “Recomano a tothom que s’inscrigui”, diu.

Tanmateix, a les Terres de l'Ebre falten 200 voluntaris perquè el Gran Recapte pugui garantir el mateix nivell de desplegament i assolir els objectius marcats en aquesta novena edició. Per aquest motiu, l'entitat ha fet una nova crida per poder arribar a situar un total de 1.300 voluntaris en 85 punts de recollida i repetir, com a mínim, els 80.000 quilos de productes alimentaris de la passada edició.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article