Famílies que han perdut la custòdia dels fills denuncien el sistema de protecció a la infància

L'Associació per a la Defensa del Menor exigeix la figura d'un jutge en el procés de retirada dels fills per tal de garantir el dret a la defensa de les famílies


L'Associació per a la Defensa del Menor (Aprodeme), que representa 800 famílies a les quals la Generalitat els ha tret la custòdia dels fills, ha presentat una denúncia col·lectiva a la Fiscalia i una queixa al síndic de greuges i al Parlament Europeu per exigir una reforma del sistema de protecció a la infància i l’adolescència.

Concretament, Aprodeme ha denunciat l'administració catalana per les “retirades immediates” dels menors de les seves famílies, que segons l’associació deixen en situació de desemparament moltes famílies. Aprodeme assegura que “moltes vegades l’administració actua correctament i de forma preventiva” però en altres casos, “genera dolor i sofriment innecessaris” a les famílies. “Es confón risc i desemparament”, diu.

Segons en Francisco, a qui li van retirar la filla l’any 2009, “si en el procés de retirada de custòdia hi hagués la figura d’un jutge, moltes d’aquestes s’haurien evitat”. En canvi “és un tècnic de l’Administració qui ho decideix i la família no té dret a poder-se defensar”, ha dit. En aquest sentit, reclamen professionals especialitzats com els que tracten els casos de violència de gènere.

En declaracions a Social.cat, en Francisco ha assegurat que abans de posar la denúncia Aprodeme ja havia fet la mateixa reclamació a la Generalitat i no s’havia fet res per intentar resoldre-ho. Ara, mitjançant la denúncia, “demanen que es repensi el sistema de protecció” i que “es pugui equiparar al de països com Itàlia, França o el Regne Unit”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Farida Blanes
2.
Ami me secuestraron amis tres hijos el día 3 de agosto del 2015 fuy a una reunión a Degaia del paralelo y nunca mas vi a mis hijos no tenia ninguna denuncia ni orden ni nada y desde entonces solo veo a mis hijos dos horas cada quince días y dicen desamparo sin ninguna denuncia ellos me secuestran amis hijos y los ponen en manos de mi maltratador el padrastro los dejan todos los fines de semana con el y yo solo dos horas cada quince días no puedo mas y mis hijos se quieren morir no aguantan mas estar separados sin su madre
  • 1
  • 0
Maren Barcelona
1.

Justicia, para las 800 familias que sufren por retiradas injustas.
Se ha de mirar SIEMPRE por el interés del menor, no por el interés de algunos Técnicos y Funcionarios

  • 2
  • 0

Comenta aquest article