Barcelona obrirà un centre de dia que donarà servei als joves migrants en situació vulnerable

L'equipament tindrà capacitat per a 25 persones i atendrà especialment els infants que esnifen cola


Barcelona obrirà el pròxim 29 de novembre un nou equipament per a joves migrants en situació de vulnerabilitat. Aquest serà el centre que prestarà especial atenció als menors d'edat que esnifen cola, un fenomen, però, que fonts de l'entitat que posa en marxa el centre remarquen que és cíclic i que en aquests moments va a la baixa.

El centre tindrà una capacitat per atendre 25 joves de manera simultània i tindrà un servei diürn de 9.00 a 21.00 hores, els 365 dies de l'any. Estarà ubicat al barri del Fort Pienc i es vol donar una atenció personalitzada a aquests joves per part d'un equip de professionals multidisciplinari.

L'equipament tindrà el nom de Dar Chabad, la Casa dels Joves en àrab. Segons ha informat el nou centre a través d'un comunicat, des de l'estiu es detecta l'arribada constant de prop de 200 joves en situació vulnerable cada mes a Catalunya. La majoria dels joves arriben a Catalunya després d'iniciar un procés migratori que comença al nord d'Àfrica. Des de principis de mes, s'ha estat preparant l'equip de professionals amb la seva coordinació amb els educadors de carrers i s'han programat sessions informatives per explicar el funcionament de l'equipament al veïnat.

Un servei adreçat a tots els joves en situació de vulnerabilitat

Entre l'equip de professionals hi haurà educadors i integradors socials, terapeutes especialitzats, psicòlegs, psiquiatres, infermers i talleristes. El servei oferirà una atenció mèdica en la prevenció i tractament del consum de substàncies tòxiques i els trastorns de salut mental. De fet, en aquest centre hi podran anar els menors que esnifen cola en algunes zones de Barcelona, tot i que fonts del nou equipament expliquen que aquest és un fenomen que va a la baixa. També donarà servei a altres joves, siguin menors o majors d'edat, en situació de vulnerabilitat.

La Casa dels Joves oferirà els serveis bàsics d'alimentació i higiene, i ha estat dissenyat a partir d'una estructura àmplia amb espais acollidors per facilitar el contacte amb els joves en una planta de 360 metres quadrats a peu de carrer. A més, també es disposarà a disposició dels joves la xarxa d'equipaments i serveis públics i privats més enllà del propi centre.

El projecte té un caràcter pilot, ja que hi intervenen tres entitats en una gestió que ha estat encarregada pel Consorci del Serveis Socials de Barcelona, participat per l'Ajuntament i per la Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (DGAIA). Les tres entitats són Sant Pere Claver-Fundació Serveis Socials, Suara Cooperativa i Garbet Cooperativa d'Inserció.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article