Les habilitats socials, element clau per moure’s amb èxit en el mercat laboral

Fundación Grupo SIFU i l’Associació Lectura Fàcil presenten una guia perquè els col·lectius vulnerables triomfin a la feina


Una setantena de representants d'entitats socials i d'empreses sensibilitzades amb la integració laboral han assistit a la presentació del llibre ‘Habilitats socials a la feina’, un manual que aporta les principals claus per triomfar en l'àmbit laboral, pensat especialment per a col·lectius vulnerables, però aplicable també a tots els integrants del mercat laboral. Aquest projecte és fruit de la col·laboració entre l'Associació Lectura Fàcil i Fundació Grupo SIFU.

El llibre està escrit amb la tècnica de lectura fàcil, una pràctica pensada per garantir l'accés a la informació, la cultura i la lectura a les persones que presenten dificultats lectores, ja siguin transitòries (immigració, incorporació tardana a la lectura, escolarització deficient...) o permanents (trastorns de l'aprenentatge, discapacitat, senilitat...), que representen un 30% de la població.

La presentació del llibre, que ha tingut lloc al Palau Macaya de Barcelona aquest dilluns, ha anat a càrrec del vicepresident de Grup SIFU, Albert Campabadal, la presidenta de l'Associació Lectura Fàcil, Aurora Vall, i la coordinadora d'Aura Fundació, Carme Llorens. Campabadal ha destacat que “aquest llibre servirà per apoderar a col·lectius vulnerables i a totes aquelles persones que ho necessitin per tenir èxit en l'àmbit laboral”.

Amb aquesta missió, el llibre segueix les directrius internacionals de l'IFLA (International Federation of Library Associations and Institutions). Aquests col·lectius, tot i tenir capacitats per exercir tasques professionals, en algunes ocasions presenten algunes dificultats per moure’s amb èxit en el mercat laboral a causa del desconeixement de les normes “no escrites” sobre el món laboral o la manca de certes habilitats socials.

Es tracta d'una manca especialment patent en el col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual o malaltia mental, que podran trobar en aquest llibre una sèrie de consells que els poden ajudar en el seu desenvolupament professional i personal.

Un manual que aporta claredat sobre la gestió de conflictes

El llibre explica les diverses etapes en què una persona es troba durant el seu pas pel mercat laboral, des de la recerca de feina fins a la finalització d'un contracte, responent a preguntes com “Per què és bo treballar?”, “Què fer quan s’acaba un contracte?” o aportant claredat sobre la gestió de conflictes, el ritme de treball o la importància de la formació. D'altra banda, planteja situacions reals i consells concrets per afrontar amb èxit la trajectòria laboral, aprofundint especialment en aspectes fonamentals com la puntualitat, la imatge personal o les jerarquies empresarials.

A més de ser útil per als col·lectius esmentats, el contingut del llibre és aplicable a totes aquelles persones que estan en procés de recerca de feina i pot ser també de gran ajuda per a aquells professionals dedicats a la integració laboral, a més de servir com a eina de sensibilització respecte a l'ocupabilitat de col·lectius vulnerables. Habilitats socials a la feina forma part de la col·lecció “Tu Pots”, que dedica cada volum a un tema de desenvolupament personal.

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article