Una de cada tres dones de Barcelona ha patit fets de violència molt greus al llarg de la seva vida

L'Ajuntament ultima una aplicació per al mòbil per denunciar agressions a l'espai públic


Una de cada tres dones de la ciutat de Barcelona, el 31%, ha patit fets de violència molt greus al llarg de la seva vida. Aquesta és una de les dades que s'extreuen de l'Enquesta de Violència Masclista de Catalunya, realitzada per l'Ajuntament i la Generalitat i que es presentarà properament. El consistori ha avançat aquest primer resultat tot just la setmana en què es commemora el Dia Internacional contra la violència masclista.

També ha explicat que està ultimant una aplicació per al telèfon mòbil per denunciar agressions a l'espai públic, que incorporarà un botó vermell per trucar al 112. En el seu primer any de funcionament la aplicació la utilitzarà una mostra de 400 dones per establir un mapa de les zones més insegures de la ciutat, i després estarà oberta a tothom. L'Ajuntament va atendre 4.300 dones l'any 2016 per qüestions relacionades amb la violència masclista.

Aprofitant que dissabte és el Dia Internacional contra la violència masclista, l'Ajuntament de Barcelona ha fet balanç de la feina feta aquest any, amb una inversió de 6,8 milions d'euros aquest 2017. Des de l'inici de mandat s'ha augmentat aquesta partida anual en dos milions i s'ha reforçat el personal d'atenció.

Els serveis municipals han atès més de 4.300 dones i 330 nens i adolescents durant el 2016, xifres superiors a les del 2015 (en què van arribar a 4.201 i 314, respectivament). S'han incrementat un 14% les places dedicades a acollida, amb una inversió d'1,4 milions en aquesta qüestió. Per al 2018 està previst que el Patronat Municipal d'Habitatge cedeixi deu pisos d'autonomia amb un cost afegit de 350.000 euros.

El consistori també ha posat en marxa una nova campanya comunicativa, 'Davant la violència masclista no et giris l'esquena', que també s'estendrà a més de 200 comerços de Creu Coberta i el Born a través dels seus aparadors, on s'exposaran els maniquís d'esquenes.

La regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha apuntat que aquesta campanya està apel·lant a tothom, perquè la lluita contra la violència masclista ha de ser un compromís de tota la societat. "Tothom té un paper en la detecció, en l'acompanyament, en la no complicitat", ha argumentat.

Pérez ha destacat la importància de la implicació del món del comerç de proximitat. De fet, un dels punts de Barcelona amb una sensació d'inseguretat més elevada és Pedralbes, precisament perquè l'espai públic està buit i no hi ha botigues.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article