Primera reunió de la mesa d'atenció als infants estrangers no acompanyats per abordar la massificació dels centres

Sis conselleries, els serveis socials de l’Ajuntament de Barcelona i entitats han abordat la inserció laboral o l’acollida en famílies extenses

La Taula d'atenció integral als menors d'edat estrangers sense referents familiars s'ha reunit per primer cop aquest dijous a Barcelona. La trobada, de caràcter tècnic, ha abordat la massificació dels centres d'acollida, que ha provocat llargues esperes d'aquests menors a la Fiscalia de la Ciutat de la Justícia de Barcelona.

En la reunió s'han exposat projectes que ja s'han començat a explorar en els àmbits de la inserció laboral d'aquests joves, d’accions d’acollida integral i d'emergència i del treball amb famílies extenses i alienes per mitja d'iniciatives d'acolliment.

A la trobada hi havia representants de sis departaments de la Generalitat: Treball, Afers Socials i Famílies, Presidència, Interior, Justícia, Salut i Ensenyament. A banda, hi havia l'Ajuntament de Barcelona, l'Associació Catalana de Municipis, el Consorci de Serveis Socials de Barcelona, el Síndic de Greuges, la Creu Roja, la Federació d'Entitats d'Atenció i d'Educació a la Infància i a l'Adolescència i el Col·legi d'Educadors Socials de Catalunya.

Ha estat una primera reunió tècnica on s’ha constatat que cal un treball conjunt per poder afrontar un problema que és de país i que cal seguir treballant en aquest sentit per tal de traçar una estratègia compartida que permeti donar la millor resposta possible, han explicat fonts del Govern a l'ACN.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article