Èxit en les inscripcions per a la jornada ‘Social Lab: Comunicar per existir’

Davant l'allau de peticions, el Social.cat ha decidit obrir cinc places més per a cadascun dels quatre tallers. Inscriu-t'hi!


Falta menys d’una setmana per la primera edició del ‘Social Lab: Comunicar per existir’ i la resposta de les entitats socials ha estat excel·lent: s’han exhaurit les places per als tallers. Davant l'èxit d'inscripcions, el ‘Social.cat’ ha decidit obrir cinc places més per a cadascun dels quatre tallers. Per inscriure's, cal enviar un correu electrònic a ‘[email protected]’. La jornada neix amb l’objectiu de donar eines i recursos a les entitats socials per ajudar-les a transmetre la seva tasca i ho farà amb un programa on la innovació en els continguts jugarà un paper important.

Per arrencar, Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector; Sònia Fuertes, presidenta d'Entitats Catalanes d’Acció Social; i Joan Segarra, president de La Confederació, en nom de tres de les principals fundacions aglutinadores de l'acció social a Catalunya, debatran sobre les necessitats comunicatives de les entitats. La periodista Ruth Gumbau moderarà la conferència, en què els tres ponents intentaran resoldre si els temes socials interessen a la ciutadania i si els mitjans prioritzen aquestes informacions.

Després, s'ha organitzat un diàleg obert amb periodistes, en què les entitats els podran preguntar de quina manera podrien comunicar millor la seva tasca perquè els mitjans se'n facin ressò. En aquesta xerrada hi participaran Albert Segura, director i presentador del programa Solidaris de Catalunya Ràdio; Míriam Vila, cap de societat de TV3; Xavier Alsinet, cap de redacció i de societat de l’Agència Catalana de Notícies; i Sònia Pau, periodista d'El Punt Avui.

Quatre tallers que s'imparteixen de forma simultània

A mig matí, un cop els participants hagin fet una pausa, amb esmorzar a càrrec de la Fundació Futur, s'impartiran quatre tallers de forma simultània que, mitjançant un format atractiu, donaran consells pràctics per millorar les estratègies de comunicació de les entitats.

Un d'ells, a càrrec d'Anna Aurich, directora de l'agència de comunicació Cosmica, donarà deu idees per comunicar amb poc pressupost. Un altre, a càrrec del periodista i professor de la UAB David Vidal, se centrarà en ajudar a crear històries que connectin amb la ciutadania.

La comunicació audiovisual juga un paper imprescindible en la nostra societat i, per aquest motiu, Sònia Ros, de la productora Quepo, estarà al capdavant d'un altre dels tallers. I, finalment, Marta Pulgar Padia, de la Fundació Arrels, impartirà un sobre xarxes socials.

Impulsar l'ètica en l'acció social

La jornada es tancarà amb una conferència magistral sobre filosofia i activisme, en què la reconeguda filòsofa Victòria Camps, que té més d'una desena de llibres publicats, el darrer Elogio de la duda (Arpa Editores, 2016), reflexionarà sobre com impulsar l'ètica en l'acció social i com construir ponts amb la ciutadania. En la conferència també hi participarà la periodista Marina Force, que aterrarà els conceptes desenvolupats per la filòsofa al dia a dia de les entitats. Us hi esperem!

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Judit Quintana Arenys de Mar
1.

Bon dia,
No puc participar a la jornada ‘Social Lab: Comunicar per existir’ del divendres, però us volia preguntar si hi haurà algun tipus de retorn que pugui consular: vídeos, podcasts, transcripcions, documents, etc.
Moltes gràcies!

  • 0
  • 0

Comenta aquest article