La FaPaC respon els qui l'acusen de partidisme: “Treballem per una educació de qualitat, laica, catalana i inclusiva”

L'Asamblea por una Escuela Bilingüe en Cataluña va acusar la federació de donar suport al pacte del Referèndum


“Treballem per una educació de qualitat, catalana, laica, equitativa, inclusiva, gratuïta, democràtica i coeducativa”. La Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnat de Catalunya (FaPaC) ha volgut respondre així a les acusacions de l'Asamblea por una Escuela Bilingüe en Cataluña, una associació que vol que el català deixi de ser la llengua vehicular principal del sistema educatiu.

L'entitat, a través d'una petició oberta a la plataforma Change.org acusava la federació de pares i mares de posicionar-se políticament, de donar suport al pacte del Referèndum i assistir a les manifestacions “nacionalistes” i de no representar totes les famílies.

Davant d'aquestes afirmacions, que consideren “falses i intencionades”, la FaPaC afirma que és una “entitat plural integrada per famílies diverses” i que considera aquesta diversitat “com un factor clau i enriquidor per lluitar per una educació pública de qualitat”. A més, defensen que el model educatiu públic a Catalunya és un model “consolidat fruit d'un ampli consens social i que la seva aplicació ha demostrat una acceptació generalitzada”.

“La FaPaC sempre ha estat i estarà al costat de totes les famílies i ha denunciat i denunciarà l'ús polític i partidista de l'escola i de l'educació dels nostres fills i filles”, rebla l'entitat en un comunicat, on recorda que està conformada per més de 2.300 AMPA i 500.000 famílies d'arreu del territori.

A més, defensa que l'entitat es regeix per estatuts i assemblees generals on els pares i les mares poden elegir a d'altres pares i mares en representació. “La defensa política de l’escola pública de Catalunya que FaPaC reivindica persegueixen el foment d’una ciutadania crítica i democràtica unida en el respecte per la diversitat”, asseveren.

Per tot plegat, sobre la situació política a Catalunya, la FaPaC assenyala que continuarà defensant “la democràcia, la llibertat d’expressió, la llibertat de pensament i el dret a decidir de totes les ciutadanes, independentment de la seva ideologia política. I seguirà condemnant qualsevol acció que pugui impedir el ple exercici dels drets civils i polítics, econòmics i culturals”, han recalcat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article