Una beca premiarà iniciatives educatives i de cura per homenatjar la figura de Carles Capdevila

L'ajut serà de 20.000 per idea i anirà premiant un any un projecte educatiu i el següent un projecte de salut


El diari ARA ha creat una beca per a iniciatives educatives i de cura en homenatge del seu director fundador, Carles Capdevila. El periodista va reivindicar durant anys la tasca discreta de les infermeres, els educadors i els treballadors socials i, per mantenir viu el seu llegat, el diari, amb la col·laboració de l'Obra Social “La Caixa”, premiarà projectes d'aquest àmbit.

A principis d'any es publicaran les bases i s'obrirà el termini per rebre candidatures. Tal com ha informat l'ARA, les beques seran dues i biennals. Això significa que un any es premiarà un projecte educatiu, i l'any següent serà per a una entitat que se centri en l'atenció, les cures i la salut. Cada projecte rebrà un premi de 20.000 euros.

“Les persones que cuiden persones”

El jurat es constituirà en les properes setmanes i estarà format per professionals de cada àmbits i per institucions polítiques i socials. És així com es vol homenatjar Carles Capdevila, que va impulsar formats radiofònics com Eduqueu les criatures,a Catalunya Ràdio, o televisius com Qui els va parir! a TV3.

Els darrers anys també es va fer un nom amb els seus monòlegs, on parlava de l'educació i de la paternitat. Per aquesta dedicació va ser distingit amb premis com el Marta Mata d’educació, el Ciutat de Barcelona i el Nacional de Comunicació de la Generalitat.

En l’última etapa de la seva vida, marcada pel càncer, va centrar-se a reivindicar la feina de “les persones que cuiden les persones”, que considerava una peça fonamental no només del sistema sanitari, sinó també imprescindibles per construir societats més democràtiques i justes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article