El rugbi es consolida com un dels esports més inclusius per tercer any consecutiu

La Coordinadora Síndrome de Down Catalunya i el Barcelona Universitari Club organitzen la trobada de rugbi inclusiu des de l'any 2015


El rugbi s’està consolidant com un dels esports més inclusius que hi ha, i a la Coordinadora Síndrome de Down Catalunya fa anys que ho constaten. L’any 2015 van organitzar, juntament amb el Barcelona Universitari Club (BUC), la primera trobada de rugbi inclusiu de Catalunya.

Després d'aquella primera edició, n'han arribat dues més, la de l'any 2016 i 2017. A més, a partir d’aquella primera trobada el BUC va crear una secció de rugbi inclusiu, de la que formen part diversos joves amb síndrome de Down, a més d’altres discapacitats intel·lectuals.

De fet, el nom oficial de la secció de rugbi inclusiu del BUC és Equip d’Habilitats Mixtes, un equip que, com explica el seu impulsor i coordinador, Diego Dunjó, té sempre la matrícula oberta: “Animem qualsevol persona que vingui i provi, aquest és un esport on tothom té cabuda”, afegeix. En aquests moments es fan entrenaments cada dilluns de 18.30 a 20.00 hores, al camp de La Foixarda, a Montjuïc. En aquests moments l'equip està valorant si, com la temporada passada, es fa un altre entrenament també els divendres a la mateixa hora.

 

 

L'equip inclusiu del BUC també es mou fora de Catalunya

L’equip inclusiu del BUC va participar l’any passat en una trobada de rugbi que es va fer a Cullera (València), mentre els nois dels equips ordinaris han participat també en trobades internacionals com la que es fa cada any a Elna (França).

El BUC està completament compromès amb la inclusió social a travès del rugbi i dels seus valors, el més important dels quals és el respecte pel rival. Per aconseguir-ho, tots els entrenaments comencen amb una estona de dinamització, on tothom participa activament, i després es fa un partit amb equips equitatius.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article