El programa informatiu de TV3 ‘InfoK’ i el titellaire Mariano Dolci, guardonats amb el premi Marta Mata

L'Associació de Mestres Rosa Sensat també ha distingit el projecte pedagògic del col·lectiu ‘Educar-se és de valents’


El titellaire italià Mariano Dolci i el programa informatiu de TV3 InfoK han estat guardonats aquest dijous amb el premi Marta Mata 2017, organitzat per l'Associació de Mestres Rosa Sensat. També s'ha premiat pel seu projecte pedagògic el col·lectiu ‘Educar-se és de valents’.

El jurat ha valorat que l'informatiu de TV3 adreçat als infants, que darrerament ha estat acusat pel Partit Popular i C's d'adoctrinament, és el primer i únic espai d'aquesta mena a tot l'Estat, que sempre ha realitzat la seva tasca divulgativa “amb rigor i amb imparcialitat”.

Per això, es premia que l'objectiu del programa és “afavorir la reflexió crítica i el debat a l’interior de les famílies, donant sempre la veu al punt de vista dels infants”. A més, agraeixen el “coratge” a l'hora d'afrontar temes d'actualitat i “generar un material audiovisual que és un magnífic recurs per a mestres i professorat de tot el país.

Alhora, al titellaire Mariano Dolci li han valorat que hagi difós arreu del món del teatre de titelles i d’ombres, sobretot entre els més petits. El guardó se li ha atorgat “en reconeixement per la seva feina i en agraïment pel vincle que des de fa molts anys ha construït amb Catalunya, la seva llengua i cultura, amb la ciutat de Barcelona, amb Rosa Sensat, i amb moltes persones que treballen a les escoles de Catalunya”.

L'aprenentatge per als adolescents en risc d'exclusió

Al seu torn, el projecte pedagògic del col·lectiu Educar-se és de valents ha estat presentat per Juanfra Carrasco, Mar Espigol, Begoña Leyva, Maria López Dóriga, Iván Manzano, Xus Martín (coord.) Sílvia Martínez, Marcelo Montori i Dolça Valero, integrants del grup GREM1, que treballa en el disseny i implementació d'activitats d'aprenentatge i servei en entitats dedicades als adolescents en risc d'exclusió.

El projecte pedagògic pretén mostrar com l'educació pot contribuir a fer un tomb en la vida d'uns adolescents que es creuen abocats al fracàs. L'Associació Rosa Sensat ja fa 15 anys que atorga anualment els premis i en fa 37 que entrega el guardó per a projectes pedagògics.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article