El Gran Recapte calcula que pot superar els 4 milions de quilos d'aliments

El Banc dels Aliments ha recollit una xifra similar o fins i tot superior a la de l'any passat


El Banc dels Aliments de Catalunya calcula que, amb les dades recollides dins les set del vespre d'aquest dissabte, la novena edició del Gran Recapte pot superar els 4 milions de quilos d'aliments. Apunten que és una xifra similar a la de l'any passat, quan es van recaptar 4.374.000 quilos d'aliments bàsics, però no descarten superar aquest volum.

Així es desprèn de les dades recollides amb la informació dels Bancs dels Aliments de Girona, Tarragona i Lleida; dels delegats comarcals de Barcelona; de les banyeres d'aliments rebudes al magatzem de Barcelona i part dels que encara resten als establiments i les plataformes logístiques dels mercats i les cadenes de distribució. Els quatre bancs han valorat, a través d'un comunicat, de molt positivament la campanya, "en especial la mostra de solidaritat ciutadana", que enguany ha estat possible gràcies als 27 mil voluntaris mobilitzats arreu del territori i als milers de donants.

La classificació dels aliments provinents de la demarcació de Barcelona es realitzarà a la ZAL-PORT. Aquells que vulguin ajudar fent de voluntaris es poden inscriure a través del web del Gran Recapte, on hi ha els dies i torns horaris. El repartiment d'aliments començarà aquest dilluns, 4 de desembre. Els productes recaptats es faran arribar a les persones que els necessiten a través de la xarxa d'entitats d'ajuda social que col·laboren amb els Bancs.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article