La investigació de les malalties cròniques i minoritàries rep una injecció europea de 85 milions d'euros

La multinacional farmacèutica catalana Grifols destinarà els recursos europeus a noves indicacions terapèutiques per millorar la qualitat de vida dels malalts


La multinacional farmacèutica Grifols i el Banc Europeu d’Inversions (BEI) han signat aquest dimarts un préstec de 85 milions d’euros amb l’objectiu d’impulsar la investigació de noves indicacions terapèutiques per a les proteïnes plasmàtiques destinades al tractament de malalties cròniques i minoritàries.

Els diners prestats aniran destinats a donar suport a les inversions I+D+i de l’empresa, que promourà investigacions per millorar la qualitat de vida i la salut de pacients amb aquest tipus de malalties.

A més, segons un comunicat publicat aquest dimarts per la Comissió Europea, aquesta facilitació de recursos financers també millorarà “la capacitat d’innovació mèdica que es desenvolupa a la Unió Europea”. Entre les condicions del préstec s’inclouen un tipus d’interès fixe, un venciment l’any 2027 i dos anys de carència.

El finançament compta amb el suport del Fons Europeu per a Inversions Estratègiques (FEIE) i es troba dins del marc del Pla d’Inversions per Europa, també conegut com a “Pla Juncker”.

Durant el 2015, Grifols va ser de les primeres empreses europees que es van veure beneficiades per aquest pla. Amb aquesta nova concessió, la companyia també espera crear més llocs de treball i impulsar la investigació biocientífica en diverses institucions, com ara universitats i hospitals.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article