L'USTEC considera “una cacera de bruixes” demanar el carnet polític al professorat

El portaveu del sindicat considera “un insult” les declaracions sobre l'adoctrinament del cap de llista de C's per Girona


El sindicat majoritari de l'ensenyament USTEC considera que la llibertat d'afiliació política és un dret en democràcia i, per això, qüestiona les declaracions del cap de llista de C's a Girona, Jean Castel, qui s'ha mostrat preocupat pel fet que hi hagi molt professorat gironí amb el carnet d'ERC. El portaveu del sindicat, Ramon Font, considera que aquestes paraules són "un insult" i, per aquest motiu, exigeix una rectificació i disculpes.

"Demanar el carnet polític al professorat és una cacera de bruixes", ha afegit. Font ha defensat que a l'escola catalana s'ensenya a pensar amb sentit crític per tal que els nens es facin la seva pròpia ideologia. "Els qui realment voldrien adoctrinar són C's, a qui el agradaria que només expliquéssim el seu dret, però això no m'estranya d'un partit que ha tingut tants problemes per condemnar el franquisme", ha afegit.

Les declaracions que el cap de llista de Cs a Girona, Jean Castel, ha fet en una entrevista a l'ACN, on es mostra preocupat pel fet que a la província de Girona "hi ha molt professorat amb el carnet d'ERC", han indignat el sindicat USTEC. Les declaracions de Castel són en relació a un informe fet per l'entitat Convivència Cívica Catalana, en què s'assegurava que el 90% dels mestres gironins són independentistes.

Font creu que demanar el carnet polític del professorat és "un tic dictatorial", i assegura que l'únic partit que voldria fer-ho i adoctrinar a les aules és C's, a qui li agradaria que només s'ensenyés "el seu dret". Font espera que Castel no obtingui mai l'acta de diputat "perquè una persona que pensa així no s'ho mereix". 

De cara a les eleccions del 21-D, el portaveu d'USTEC considera que, "per carregar-se el model d'escola catalana, tal com voldrien Cs o el Partit Popular, caldrien majories que no crec que cap dels dos parits tinguin". "L'únic que podria trencar aquest model és mantenir el 155, que és un dels perills que hi ha", ha dit. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article