Com convertir els parcs de l'àrea metropolitana de Barcelona en espais de convivència?

La ciutadania valora cada vegada més les zones urbanes d'esbarjo perquè hi poden descansar, passejar el gos o portar els infants a jugar


Com convertir els parcs de l'àrea metropolitana de Barcelona en espais de convivència? Un darrer informe de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) constata que cada vegada més la ciutadania valora que a les zones urbanes d'esbarjo hi puguin descansar, passejar el gos o portar els infants a jugar.

L'estudi, que mostra el resultat d'una enquesta a més de 5.400 usuaris dels 44 parcs de l'àrea metropolitana de Barcelona, és útil perquè permet saber quins són els interessos de la ciutadania i poder millorar els serveis que s'hi ofereixen. En aquest sentit, per exemple, l'AMB planteja dotar amb més serveis i superfície les àrees per als animals domèstics.

També sorprèn que gairebé el 50% dels ciutadans enquestats afirmen fer una visita diària a algun parc, i molts ho fan setmanalment. A més, les hores del dia en què acostumen a anar-hi són, preferentment, a la tarda, de 15h a 20h. Més del 70% ho fan en aquest període del dia, però també el matí és un dels moments en què més se'n fa ús d'aquests espais urbans d'esbarjo.

De fet, la major part, gairebé el 80%, usa els parcs que té més a prop de la seva residència habitual, perquè l'enquesta constata que hi arriben caminant. Només un 11,2% fa servir el cotxe per arribar-hi i només un 3% ho fa en autobús. Sorprèn, però, que un percentatge tan baix com ho és el 2,6% ho facin en bicicleta.

La tranquil·litat i la proximitat, els aspectes més valorats

De tot plegat se'n desprèn que el que més es valora dels parcs metropolitans és que siguin espais de tranquil·litat, que siguin llocs pròxims i que tinguin un bon disseny, és a dir, que estiguin ben adaptats, que tinguin bons accessos, àrees de joc, confort en els camins o un bon mobiliari. D'entre els parcs més ben valorats trobem el Jardí Botànic Històric de Barcelona, Torreblanca (Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern) i Can Mercader (Cornellà).

Per això, des de l'AMB s'ha fet una aposta per convertir els 44 parcs en espais que fomentin encara més la convivència. Durant aquest últims anys, l'AMB ha fet una inversió molt important per a la millora de la senyalització dels parcs. S'ha implementat un canvi d'estil i s'ha apostat per un nou grafisme més modern i entenedor.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article