Una guia d'hàbits alimentaris ajuda a reduir el sobrepès de les persones amb discapacitat intel·lectual

Dincat subratlla que una de les causes de l'envelliment prematur d'aquest col·lectiu és que “no dediquen prou atenció a cuidar-se”


La federació Dincat ha editat la guia ‘Hàbits alimentaris: Claus per a una nutrició saludable per a famílies i persones amb discapacitat intel·lectual’ per reduir la prevalença de l'obesitat i el sobrepès dins d'aquest col·lectiu. Un dels objectius d'aquesta publicació és que les persones amb discapacitat intel·lectual siguin conscients de la seva salut, ha explicat el responsable d'envelliment, salut mental i sexualitat d'aquesta entitat, Israel Belchi, ja que és “una de les causes de l'envelliment prematur d'aquest col·lectiu”.

Aquesta guia és posterior a un estudi que la federació ha fet al llarg d'un any a 234 persones amb discapacitat que tenien sobrepès o obesitat, i que ha consistit en una formació prèvia sobre bons hàbits i cinc avaluacions posteriors. El 64% va perdre pes i, de mitjana van baixar un 5%.

Els participants eren de 29 centres catalans, el 65% tenia obesitat i el 35% sobrepès, però en acabar, el 64% havia perdut pes i, de mitjana van baixar un 5%. Es tracta d'un resultat positiu, ja que en el tractament de l'obesitat, la mínima baixada de pes que s'ha d'aconseguir és un 5%. Els investigadors van constatar que paral·lelament a la pèrdua de pes, es millorava la salut dels participants, amb una disminució de la pressió i el colesterol.

Dincat ha editat la guia per fer front a una epidèmia que a més de causar una disminució de la qualitat de vida de qui pateix sobrepès o obesitat, té relació directa amb altres patologies que són causa de mortalitat. En aquest sentit, el president de la Fundació Finestrelles, Lluís Monset, ha destacat que a la fundació hi ha molta gent en l'etapa vital d'envelliment, per la qual cosa, és primordial cuidar la salut de les persones i la seva alimentació. Monset ha explicat que l'estudi i l'edició posterior de la guia responen a una “inquietud” respecte al problema de l'obesitat en aquest col·lectiu.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article