Entitats de persones sordes reclamen que els polítics reconeguin oficialment la Llengua de Signes

Volem Signar i Escoltar recorda que dotar de recursos lingüístics des d'un primer moment evitaria “una despesa impressionant en altres serveis socials”


La Plataforma Volem Signar i Escoltar, que agrupa centenars de persones sordes i les seves famílies, reclama als partits polítics que es comprometin a implementar la Llei de la Llengua de Signes Catalana i la Llei d'Accessibilitat.

“Està vist que demanar el desplegament d’aquesta llei és important, però només trobarem la solució a la vulneració dels nostres drets amb l’oficialització modulada de la Llengua de Signes Catalana”, afirma l'entitat en un comunicat que ha remès als principals partits.

A més, recorden des de l'entitat que hi ha a Catalunya 25.000 persones que usen la Llengua de Signes Catalana, que encara no ha estat reconeguda oficialment com cal, mentre que els parlants d'aranès, que són uns 5.000, ja tenen reconeguts els seus drets.

“Amb aquest reconeixement de la Llengua de Signes, evitaríem tots els problemes que venen encadenats: de sanitat, d'educació i d'accessibilitat en general“, reblen en el comunicat. Consideren que si Catalunya dota de recursos lingüístics a les persones sordes des del moment de la detecció de la sordesa, s'evitaria “una despesa impressionat amb altres serveis derivats”, com ara els costos de l'atur, en residències, en centres psiquiàtrics o en programes d'inserció.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article