Barcelona convoca 900 places públiques d'educació i 251 per a serveis socials

En total, el consistori vol obrir 1.911 places de funcionari per cobrir baixes i jubilacions i reduir un 70% l'interinatge


L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat la convocatòria de 1.911 places de funcionaris per cobrir baixes i jubilacions. Aquest paquet se suma a les 41 places aprovades aquest any de Parcs i Jardins i les 70 de Guàrdia urbana. De les places convocades ara, més de 900 són per a educació, 716 per a gestió i administració i 251 per a serveis socials. L'objectiu és reduir un 70% l'interinatge, que en els últims anys havia arribat a representar el 30% del total de la plantilla pública municipal per les restriccions de contractació imposades pel govern de l'Estat.

En total, s'han impulsat 2.022 el 2017, mentre que durant el 2016 se'n van aprovar 293. El regidor de Presidència, Eloi Badia, ha destacat que es tracta de la major convocatòria realitzada per l'Ajuntament en tota la seva història. De les places convocades ara, més de 900 són per a educació, 716 per a gestió i administració i 251 per a serveis socials.

En roda de premsa, Badia ha recordat que el govern espanyol va aprovar la Llei d'estabilitat pressupostària amb mesures per limitar la capacitat dels ajuntaments per reposar baixes i jubilacions. Com que no va discriminar entre consistoris sanejats o no, ha opinat que l'objectiu era aprimar les administracions locals.

Això va provocar un augment dels interins, perquè era l'única forma de cobrir les places. En el cas de Barcelona, es va arribar a una taxa del 30%, una situació "delicada", perquè dificulta la mobilitat i la promoció d'aquests treballadores, ha remarcat. El regidor ha subratllat que fins i tot hi ha interins que s'han acabat jubilant. Amb aquesta nova convocatòria de places es pretén reduir un 70% l'interinatge, passar d'un 30% de taxa a un 9%.

Per poder convocar aquesta oferta, l'Ajuntament s'ha emparat en l'acord subscrit pels sindicats amb el govern espanyol sobre els pressupostos del 2017, que permet reposar interinatges previs al 2005 i de serveis essencials d'abans del 2014. Però a més, el govern municipal va aprovar a principis de mandat un decret per ampliar la definició de servei essencial, de forma que es pogués reposar la pràctica total de baixes i jubilacions, perquè com a mínim la taxa d'interins no creixés encara més.

Aquestes places no suposen un augment del nombre de personal municipal. Aquest creixement ja es va produir a partir de les 23 borses de treball que es van obrir, que van suposar l'obertura d'unes 1.000 places més (10% d'increment), de les quals ja s'han incorporat més de 700. Sumant-ho tot, s'hauran convocat unes 3.400, entre noves places i cobertura de baixes i jubilacions. Les noves places anunciades aquest dijous s'obriran entre el 2018 i el 2019. Les de la Guàrdia Urbana ja estan en marxa, tant les 70 d'aquest any com les 99 del 2016. De les 1.911, 484 són per a escoles bressol i de música; 423 per a primària i secundària; 716 per a gestió, dret i administració, i 251 per a serveis socials, entre d'altres.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article